Groot Kerstcircus Leiden

Van 21 t/m 29 december 2019 heeft Leiden haar eigen Kerstcircus op de Lammermarkt!

Het Groot Kerstcircus Leiden strijkt neer op de Lammermarkt midden in het historische Leiden. Twee weken lang kan iedereen genieten van spectaculaire, lachwekkende, indrukwekkende en spraakmakende acts. Iedere dag zullen er twee voorstellingen van ongeveer 2,5 uur worden gehouden in de verwarmde circustent.

Programma
Clown Jofri: Al 40 jaar clown en nog maar 42 jaar. Dat kan alleen als je in het circus geboren bent. Clown Jofri is echt een topkunstenaar. Een talent die met magie en weergaloze beheersing van het vak de meest bijzondere kunsten laat zien. Voor de lachers, maar meer voor de oehs en ahs. Met een eindeloos repertoire dankzij 40 jaar fanatiek oefenen. Niet voor niets stond hij bij de Nederlandse Goochelkampioenschappen op de eerste plaats en bij de Wereldkampioenschappen op de tiende plek. Hij is nog lang niet op de top van zijn kunnen, geniet van zijn vakmanschap.

Waldemar Solek is een bijzondere acrobaat met zijn megagrote trampoline. De kunsten die hij vertoond hebben jullie thuis nog niet nagedaan in de achtertuin. Metershoge sprongen maakt hij, mooi om te zien met dubbele salto’s en een spannende climax. Puur kracht en behendigheid. Dat wordt weer thuis oefenen. Met diezelfde kracht en behendigheid brengt hij samen met zijn partner een spierballenact. Je houdt het niet voor mogelijk. In vele circussen in Europa heeft het hooggeeerde publiek al kunnen genieten van deze acts. Nu te zien bij Groot Kerstcircus Leiden.

Konstantin Beck is een echte circusallrounder. Dit keer brengt hij een prachtige balansact op een motor met zijn rolarola’s. Wie doet het hem na? Samen met zijn partner vertoont hij een quick change act. Zo snel je verkleden kunnen maar weinig mensen, je gelooft je ogen niet. Zelfs achter een paar papiersnippers verandert zij nog van kostuum. Komt dat zien.

De Franse Aegon Laser brengt een prachtige lasershow. Hij zegt hier zelf het volgende over: “Het licht komt tot leven in een boeiende strijd die ruimte laat voor veel creativiteit en fantasie. Een perfecte harmonie tussen mens en lasers. Ontdek een nieuw, origineel en dynamisch nummer. De illusie wordt realiteit dankzij de nieuwste technologische evoluties”. Deze artiest is al vele malen bekroond vanwege zijn creativiteit. Een bijzondere en betoverende lasershow.

Edit en Raúl Arietta zijn al een tijdje met elkaar getrouwd maar ze kunnen elkaar wel schieten, bij welk huwelijk komt dat niet voor?. Ze doen dat schieten dan ook letterlijk, doe dit thuis niet na, Een zinderend en vreselijk spannende niet ongevaarlijke act met echte rasartiesten. Overleven ze het dit keer in het Groot Kerstcircus Leiden? Komt het zien.

Tickets en info? Ga naar www.grootkerstcircusleiden.nl

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de Winter Wonder Weken!

Parkeertip: Parkeergarage Lammermarkt
Onder het Groot Kerstcircus Leiden ligt Parkeergarage Lammermarkt. Deze nieuwe ondergrondse parkeergarage heeft 525 ruime en lichte parkeerplekken plus 8 laadplekken voor elektrische auto's. Elke verdieping kent een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen. Parkeren onder de Lammermarkt tot 22 meter diep is een bijzondere ervaring.

Klik hier voor meer informatie.