Gitaristen van koninklijk conservatorium geven lunchconcert bij BPLUSC

Op donderdag 21 februari treden drie getalenteerde gitaristen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor het voetlicht in de Kapelzaal van BplusC Oude Vest in Leiden. Het zijn Kassandra Siebel, Torrin Williams en Martin Jantula. Zij hebben voor dit lunchconcert een bijzonder mooi en gevarieerd programma samengesteld. Het optreden van deze drie gitaristen begint om 12.45 uur en de toegang is € 6,-.

Gitariste Kassandra Siebel opent het concert met een uitvoering van Nocturnal opus 70 (een suite van 9 stukken) van de bekende componist Benjamin Britten.

Daarna speelt Torrin Williams de Prelude en Fuga uit de Suite in a van Johann Sebastian Bach. Vervolgens zal hij een Prelude van Augustin Barrios uitvoeren. Augustin Barrios was een gitaarvirtuoos en componist uit Paraguay. Hij liet een groot oeuvre achter. Zijn werken zijn veelal beïnvloed door volksmuziek uit Zuid- en Centraal-Amerika en dragen een laat-romantisch karakter.

Gitarist Martin Jantula zal tot slot een vijfdelige sonate van Phillip Houghton ten gehore brengen. Phillip Houghton wordt gerekend tot de grote gitaarvirtuozen uit Australië. Ook als componist heeft hij grote naam. Zijn sonate die Martin Jantula tijdens dit concert ten gehore zal brengen, kreeg de naam "Ophelia" mee.

Datum: donderdag 21 februari
Tijd: 12.45 - 13.30 uur
Locatie: Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
Toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur