GEANNULEERD - Pilgrimgirl - een opera van intorno

Geannuleerd vanwege overheidsmaatregelen omtrent het Coronavirus.

Het is Thanksgiving en je bent getuige van een feestelijk diner. Om de eettafel zit een gezin dat deel uitmaakt van de kolonie van de Pilgrims in Deerfield. Zij vieren dit feest met ‘goede spijzen’. Maar voor zij hier terecht kwamen hebben de gezinsleden heel wat meegemaakt. Wat heeft dat met hen gedaan?

Het gezin bestaat uit vader, moeder en dochter Rosa. Rosa is een recalcitrante dochter. Zij is zeer kritisch over de geloofsbelevenis van haar ouders. Haar gedachten en gedrag komen tijdens het diner tot een uitbarsting. Dat kan natuurlijk nooit goed aflopen, het feest eindigt dan ook met een zwaar verstoorde familierelatie….

Het feestelijke diner wordt steeds afgewisseld met een flashback. Elke flashback toont gebeurtenissen uit het gezin in drie belangrijke periodes: de tijd in Nederland, de reis met de legendarische Mayflower en de kolonie in Deerfield.
De flashbacks spelen zich af voor de tafel.

De opera bestaat uit drie akten. Aan het begin van elke akte zingt één van de zangers een kort stukje over de geschiedenis van de Pilgrimfathers. In elke akte klinkt op de achtergrond indianengezang (in het Engels). Waar het feest eindigt in mineur maken de indianenteksten een omgekeerde volgorde door: van dreiging en klaagzang naar hoop.
Een bijzondere opera die op eigen wijze een roemruchte geschiedenis weer tot leven wekt.

Cast
Spelers/zangers:
Bauwien van der Meer, Roos
Wiebke Göetjes, moeder
Michel Poels, vader

Musici:
Ekatarina Willems-Tarakonova, piano
Helena Sokolova, viool
Ania Katynska, cello

Regie: Bert Schuiling
Libretto: Arie Vuyk
Composities: Marco Kalkman
Productie: INTORNO

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop