From Dusk till Dawn

Op zaterdag 23 november 2019 om 20.00 uur geeft het Arnold Schönberg Kamerkoor een concert in de Lokhorstkerk in Leiden, onder de titel ‘From Dusk till Dawn’. Het concert is de vuurdoop voor Marion Dumeige, die Jonatan Alvarado onlangs opvolgde als nieuwe vaste dirigent van het Arnold Schönberg Kamerkoor.

Het concert From Dusk till Dawn omvat een muzikale selectie van werken rondom de thema’s licht, schaduw en schemering. Het programma is zeer divers, met uiteenlopende composities van onder andere Diepenbrock, Rameau, Elgar en Schubert. Maar ook van eigentijdse (nog levende) componisten zoals Eric Whitacre en de Noorse componist Ola Gjeilo. De stijl varieert van melancholisch, zoals het onheilspellende "Les Djinns” (de Geesten) van Fauré, tot het lichtvoetig/komische “Counting up my Toes” van David Cullen.

Over de dirigent:
Voor de uit Frankrijk afkomstige Marion Dumeige is het Arnold Schönberg Kamerkoor haar eerste koordirectie ervaring. Het publiek kent haar vooral als jong getalenteerde sopraan. Zij vertolkte vele operarollen in bekende en onbekende opera’s en soleerde daarnaast in diverse missen en liedrecitals in periode uiteenlopend van Barok tot hedendaagse muziek.

Er was direct een klik tussen de nieuwe dirigent en het koor. Marions liefde voor de zangstem, haar brede ervaring als zangeres en haar passie voor vooral opera, dragen bij aan een nieuwe en spannende muzikale dynamiek in het Arnold Schönberg Kamerkoor, die ongetwijfeld ook hoorbaar zal zijn in dit concert.

Marion Dumeige studeerde aan het Conservatorium van Caen en het Conservatorium van Rennes. Momenteel studeert zij af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij ook participeert in het Opera-basisklas programma van de Dutch National Opera Academy.