Fototentoonstelling ‘Marekerk, een levende gemeente’

In de monumentale Marekerk vinden al bijna 400 jaar kerkdiensten plaats en nog steeds komen er elke zondag veel mensen samen. Maar ook daarbuiten is het een actieve gemeenschap waar mensen met elkaar meeleven, waar veel activiteiten plaatsvinden en iedereen welkom is.

“De kerk leeft” en dat is te zien in de fototentoonstelling ‘Marekerk, een levende gemeente’. Een dynamische tentoonstelling die je door de ogen van leden van de Marekerk laat zien hoe de kerk bruist. Gezamenlijke kampeerweekenden, barbecues op het kerkplein, daklozenmaaltijden, jongerenavonden, boekenverkoop en nog veel meer en met jong en oud.
Naast het heden duiken we ook het verleden in: we laten zien hoe de kerk al eeuwen een levende plek is.

Een dynamische tentoonstelling: dat betekent ook dat, zo lang de tentoonstelling duurt, daarvoor nog nieuwe foto’s kunnen worden aangeleverd.
De Kunstcommissie nodigt ook bezoekers van de Marekerk uit om, met camera of smartphone, foto’s te maken in of rond de Marekerk, en die aan te leveren. Dat kan digitaal, via het e-mailadres van de Kunstcommissie: kunstcommissiemarekerk@gmail.com.

Creatieve workshopsdag op 7 september
De workshops sluiten aan bij de fototentoonstelling. De Kunstcommissie stelt een programma op met fotografieworkshops en andere creatieve uitingen.
Elke workshop duurt maximaal een uur. Bezoekers kunnen gratis deelnemen. De workshopleiders zijn creatieve gemeenteleden. Materialen worden tijdens de workshops vertrekt, (ook gratis) dus niemand hoeft iets mee te nemen.
Het programma van de workshops is nog niet definitief vastgesteld. Op 7 september hangt een lijst met workshops en tijden bij de ingang.