Flessenspoelactie: Bottled Ocean 2120

Een van de kunstwerken tijdens de tentoonstelling 'Een Zee Van Eilanden' is BOTTLED OCEAN 2120 van beeldend kunstenaar George Nuku. De toonaangevende Maori kunstenaar, afkomstig uit de Ngati Kahungunu-stam Nieuw-Zeeland, heeft inmiddels meer dan 50 grote projecten voor internationale musea en kunstinstellingen op zijn naam staan. Zijn van gerecycled plastic zaalvullende installatie stelt een denkbeeldige onderwaterwereld vol zeedieren voor. Het werk drukt tegelijk hoop én een waarschuwing voor de toekomst uit.

Nuku komt in de weken voor de opening werken aan zijn installatie. Hiervoor is het museum op zoek naar 6000 plastic flessen en geïnteresseerden die mee willen werken aan het kunstwerk.

Plastic flessen verzamelen
Centraal in dit werk staat een grote ‘totem’. Samen met publiek gaat Nuku werken aan een sprookjesachtige onderwaterwereld van koraal, zee-anemonen en kwallen tot vissen in uiteenlopende soorten en maten. Allemaal gemaakt van plastic flessen. Hiervoor zijn ongeveer 6000 frisdrankflessen nodig. Verschillende grote bedrijven hebben hier al gehoor aangegeven. Ook bezoekers en geïnteresseerden kunnen tot op de dag van vandaag hun plastic fles(sen) langsbrengen, schoongespoeld en ontdaan van de etiketten.

Meewerken aan het kunstwerk
Wie George Nuku een uurtje of een middag wil meehelpen bij het maken van zijn installatie kan zich aanmelden via de website van Museum Volkenkunde. Iedereen vanaf 8 jaar (kinderen onder begeleiding) is welkom om met Nuku en de plastic flessen aan de slag te gaan. De toegang is gratis, men dient zich wel vooraf in te schrijven en wie meewerkt krijgt een uitnodiging voor de feestelijke opening op 20 februari a.s..


Meer informatie over het aanmelden is hier te vinden.