FABEL

In de voorstelling FABEL werkt een grote groep Orkatermakers - waaronder Reinout Scholten van Aschat, Mathijs van de Sande Bakhuyzen en Dionne Verwey – en brassband K.O. Brass! aan een viering van de mens in al zijn gedragingen. Aan de hand van de tijdloze fabels van de Franse schrijver De La Fontaine en de gewelddadige verhalen van de Griekse dichter Aisopos ontvouwt Orkater een bombastische, muzikale wereld. Een kleurrijk zoölogisch onderzoek naar het dier ‘de mens’, vol wonderlijke experimenten naar zijn beestachtige gedrag.


Klik hier voor meer informatie. 


In regie van Suze Milius (1986) werken Orkatermakers Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Jip van den Dool, Mattias Van de Vijver, Dionne Verwey, Erik van der Horst en Serin Utlu samen met de muzikanten van K.O. Brass! (o.a. bekend van Kyteman Orchestra).
Suze Milius won in 2018 de Erik Vos Prijs, een tweejaarlijkse prijs voor aanstormend regietalent. Zij kreeg de prijs voor haar ‘empathische en rijke visie op de intermenselijke uitwisseling’. FABEL is haar eerste grote zaal voorstelling.

"In een fabel kijken we via het dier naar onszelf, dieren die zich als mens gedragen, soms zelfs menselijke kleding dragen. Maar eigenlijk zijn wij dat ook: dieren die toevallig menselijk gedrag vertonen. Wat nou als we naar onszelf gaan kijken zoals we naar dieren kijken, op een zoölogische manier? Kunnen we de fabel gebruiken om te kijken naar menselijk gedrag?" - Suze Milius