Exposities bij BplusC in september

Schildervereniging De Kameleon laat van 30 augustus t/m 29 oktober in bibliotheek Stevenshof schilderijen zien in het thema van de Kinderboekenweek 2019 Reis mee. Sommige gaan letterlijk over op reis gaan met de boot, de fiets, of met paard en wagen. Bij andere schilderijen zijn we op reis en zien we eindbestemmingen of landschappen voorbijflitsen.

Leerlingen van het Da Vinci College Kagerstraat exposeren van 4 september t/m 30 oktober eindexamenwerken in bibliotheek Nieuwstraat. Te zien zijn totempalen van leerlingen uit de 1e kunstklas en etsen geïnspireerd op het thema Alice in Wonderland van leerlingen uit de 3e kunstklas. Leerlingen uit 5 vwo hebben hun eigen interpretatie van de zondeval geschilderd.

Tot en met 22 september is in bibliotheek Merenwijk de expositie Rembrandt in woord en beeld te zien. Een expositie waarbij diverse gedichten over het leven en de werken van Rembrandt van Rijn worden gecombineerd met werk rond het thema Rembrandt van moeder Trudi en zoon Colin Huigen uit Leiden.
In bibliotheek Merenwijk laat Marianne van der Salm tot en met 27 september keramiek zien. De expositie bevat werkstukken van het afgelopen cursusjaar en de afsluitende Pit-stook. In de as van hout en zaagsel (en paardenmest) kregen de werkstukken een totaal andere kleur.

Tot en met 28 september is in bibliotheek Leiderdorp onder de titel Light vs donker (Rembrandt in dicht) een bijzondere gedichtenexpositie over Rembrandt en drs P. te zien. Rembrandt is bekend van zijn schilderijen waarin licht en donker een grote rol spelen. De schrijver en dichter drs P. (Heinz Hermann Polzer) is meester van de “light verse” gedichten zoals het door hem in 1974 geïntroduceerde ollekebolleke gedicht. Diverse ollekebolleke gedichten over Rembrandt zijn in deze expositie te bewonderen.

De tentoonstellingen zijn op verschillende plaatsen te bezoeken:
- Bibliotheek Stevenshof, Trix Terwindtstraat 6, 2331 GW Leiden
- Bibliotheek Nieuwstraat, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden
- Bibliotheek Merenwijk, Rosmolen 4, 2317 SJ Leiden
- Bibliotheek Leiderdorp, van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp