Exposities bij BplusC in november

EXPOSITIES BIJ BPLUSC IN NOVEMBER

Ben van Eijk maakt schilderijen en illustraties in zo veel mogelijke technieken, eigenlijk alle behalve de meer traditionele zoals olieverf en acryl. Zijn ingewikkelde bloemenschilderijen zijn getekend van foto's die hij heeft gemaakt in botanische tuinen en in het buitenland. T/m 31 december exposeert hij zijn schilderijen in bibliotheek Merenwijk.

Yvonne Touw houdt van creatieve technieken. Zo heeft zij vele jaren edelsmeden, keramiek en glasfusing (gesmolten glas- en smeltend glastechniek) gedaan. Ook is zij thuis in emailleren, schilderen en collagetechnieken. In bibliotheek Leiderdorp laat zij t/m 12 december een serie huisjes van keramiek zien.
T/m 31 december is in bibliotheek Stevenshof pyrografie van Jeroen Zwinkels-van der Star te zien. Hij heeft zich gespecialiseerd in het houtbranden van portretten van mensen en dieren op verschillende houten materialen, zoals wand- en naamborden, klompen, kisten en tafels.

Omdat 2019 het jaar van Rembrandt van Rijn is, wordt de wedstrijd Rembrandt Leeft! georganiseerd. De tien finalisten worden tentoongesteld in bibliotheek Nieuwstraat. De veertig genomineerden en de publiekswinnaar worden tentoongesteld in Het Leidse Volkshuis. Beide tentoonstellingen zijn t/m 26 januari 2010.