Expositie over het Scheppingsverhaal in de Marekerk

Tentoonstelling
Za 5 augustus 2017 t/m za 30 september 2017
za: 13:30 - 16:30 uur.
Marekerk
Lange Mare 48 2312 GS LEIDEN
tel 071 512 1208
Van zaterdag 5 augustus tot en met zaterdag 30 september is in de Marekerk, Mare 48 in Leiden, een expositie over het Scheppingsverhaal bekijken. Die expositie bestaat uit werken in weeftechnieken en andere ruimtelijke technieken. De kunstwerken zijn gemaakt door de Leidse kunstenares Ardie den Boer.

De expositie is elke zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur gratis te zien.

Over de expositie

De kunstwerken verbeelden teksten uit het eerste Bijbelboek, Genesis, de hoofdstukken 1 en 2.
De kunstenares is erg geboeid door het Scheppingsverhaal, en wilde graag de scheppingsdagen uitbeelden.
Ze is op zoek gegaan naar de boodschap achter het verhaal. Daarvoor heeft ze de teksten aandachtig gelezen, samen met diverse verklaringen daarover. Vervolgens is ze gaan nadenken hoe ze dit kon omzetten in een kunstwerk. Daarbij wilde ze vooral het ‘bewegende moment’, het ‘dynamische’ vastleggen. De betekenis van het verhaal is daarbij steeds meer voor haar gaan leven.

Over de kunstwerken
Hoewel Ardie den Boer vooral veel ervaring heeft met diverse weeftechnieken, wilde ze zich bij het maken van deze serie niet vastleggen op één bepaalde techniek. Hierdoor is een behoorlijke variatie in uitvoeringen ontstaan, zowel in weefwerk als in andere (ruimtelijke) technieken.
Soms inspireerde de tekst die ze uitbeeldde haar tot de keuze van een bepaalde techniek. Zoals het werk dat gaat over het ontstaan van de dampkring. Dat is uitgevoerd in draad.

Over Ardie den Boer

Ardie den Boer weeft al jaren. Ze exposeert haar werk ook met enige regelmaat in het Wevershuisje in Leiden en heeft al meerdere keren deelgenomen aan de Kunstroute. Ardie is lid van de Marewijkgemeente.
Om meer kunstzinnige diepgang in haar werk te kunnen leggen heeft Ardie vier jaar een parttime kunstopleiding gevolgd bij Academie de Werker in Groningen.

Meer informatie
Meer informatie over de expositie is te vinden op de website van de Marekerk, www.marekerk.nl. eventuele aanpassingen in de openingstijden zijn ook daar te vinden.
Afbeelding bij event Expositie over het Scheppingsverhaal in de Marekerk van  5 augustus 2017