Expositie - Goethes Faust – Een liefdesverklaring

Vanwege de coronacrisis werden in maart de schilderijen uit de eerste expositie van Frederiek Nelissen alleen vertoont op de Sijthoff-website. Nu komt zij terug met een deels nieuwe serie werken die zij óók maakte voor het boek Faust.

Het boek Faust is een kunstboek met 85 schilderijen van Frederiek, geïnspireerd op gebeurtenissen in het leven van Faust zoals die door Goethe werden beschreven. Paul van Panhuys koos bij deze beelden tekstfragmenten uit Goethes Faust, en schreef de verhaallijn die de verschillende scènes uit het verhaal met elkaar verbindt. Wil Uitgeest interviewde twaalf mensen die verschillende thema’s uit het leven van Faust in hun eigen biografie hebben herkend en bereid waren hierover te vertellen. De korte verhalen die hieruit zijn ontstaan brengen de actualiteit van het Faustverhaal in beeld.
Tijdens deze expositie zal zichtbaar worden wat schrijfster Désanne van Brederode in het voorwoord van het boek Faust schreef: …beeldschone, spannende schilderijen die zoveel meer zijn dan ‘illustraties bij’ – maar zo wonderwel op zichzelf kunnen staan en die tegelijkertijd een knipoog lijken naar Goethes kleurenleer.

Op 28-11 verzorgen Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest een workshop in De Zonneboom.

Open: ma. t/m za. van 13.00 uur – 16.00 uur, tenzij er een activiteit in de zaal is.
Toegang: gratis