Egyptische herfstvakantie

Kom en ontdek de Egyptische tijd bij het Rijksmuseum van Oudheden! Er is zo veel te doen en te zien.
Speurders en junior archeologen opgelet: deze herfstvakantie neem je een bijzondere duik in de geschiedenis bij het Rijksmuseum van Oudheden. Terug naar de tijd van het oude Egypte!

Van 13 t/m 28 oktober zijn er allerlei activiteiten in het teken van de nieuwe tentoonstelling 'Goden van Egypte'. Je gaat speuren, knutselen, kleuren, maar ook kun je het Egyptische godenrijk verkennen met de 'Grote Goden Quiz' audiotour.

Er zijn ook spannende familierondleidingen op zaterdag, zondag en woensdag (15.30 uur).

Aan de knutseltafels bij de Egyptische tempel kunnen kinderen elke dag aan de slag met een Egyptische kleurplaat met Vos & Haas, hiërogliefen schrijven, piramides bouwen en amuletten knutselen.

De museumdirecteur geeft op zondag 21 oktober een proefcollege van de MuseumJeugdUniversiteit, voor kinderen én ouders (10.30 en 12.00 uur). Zijn lezing gaat over het 200-jarig bestaan van het museum.

Op vrijdag 26 oktober laat een Egypte-expert zien hoe je een vis kunt mummificeren.

Drie keer per dag (11.30, 13.30 ( in het Engels) en 15.30 uur) is er op de Egyptische tempel in de hal een spectaculaire lichtshow.

Vooraf aanmelden voor de activiteiten is noodzakelijk, behalve voor het knutselen en de audiotour. Klik voor meer informatie en het aanmeldformulier op de roze button.