Edison-winnares Wende 14 juli op Werfpop

Noteer 14 juli in je agenda, want dan staat de Leidse Hout weer op z’n kop tijdens de 38e editie van Werfpop. Hét Leidse festival is in bijna vier decennia uitgegroeid tot één van de grootste gratis festivals van Nederland. Ook staat dit jaar weer een scherpe line-up op het programma, en met trots presenteert Werfpop haar eerste naam:
de kersverse Edison Pop Album 2019-winnares WENDE.

Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer en artist in residence bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal.
Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom. Wende gebruikt haar podium vooral voor uitdagende, grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere, verrassende rol spelen.

2019 is nog niet eens anderhalve maand oud en nu al sleept de met prijzen overladen artieste (eerder won zij de Annie M.G. Schmidtprijs, een BUMA NL Award, de Sylvia Kristel Award, de Harper’s Bazaar Oeuvre Award én twee Edisons) weer een Edison in de wacht.
Zojuist won haar album MENS de Edison Pop Award in de categorie Beste Album.

Uit het juryrapport: “Wende zingt, praat en weet je met iedere song opnieuw te raken. Na meerdere keren luisteren komen de teksten in combinatie met soms krachtige beats weer anders binnen. Een bijzonder album van een unieke zangeres.”

Werfpop feliciteert Wende met het winnen van het Nederlandse equivalent van de Grammy Award en is er trots op om haar naam op het affiche van de 38e editie te hebben prijken!

De komende tijd zal de organisatie meer namen van de diverse acts op de line-up en de randprogrammering onthullen. Via social media en de Werfpop-nieuwsbrief houdt de organisatie iedereen graag op de hoogte van de acts en het programma op zondag 14 juli.