Duo Diets & Duits leest bij BplusC

Lezing/Debat
Za 25 november 2017 14:30 uur.
BplusC locatie Nieuwstraat
Nieuwstraat 4 2312 KB LEIDEN
Het Duo Diets & Duits, bestaande uit de Nachdichter Hans van der Veen en de dichter Leo van Zanen, leest op 25 november in BplusC locatie Nieuwstraat, Leiden.
Hans van der Veen is gepensioneerd leraar Duits, maakte van zijn beroep een hobby en vertaalt nu werk van Nederlandse dichters naar het Duits. Daarmee zorgt hij ervoor, dat poëzie voor een groter publiek toegankelijk wordt gemaakt. Van meer dan tien dichters heeft hij al tweetalige bloemlezingen samengesteld, onder wie van Slauerhoff, Paaltjens, Korteweg, Koenegracht, Van Hoore, Rawie en in maart van dit jaar nog Han G. Hoekstra. Van hem vertaalde hij de 19 prachtige liefdesgedichten uit de bundel Amorosa.
Speciaal voor deze middag stelde Hans van der Veen een keuze samen, die hij ten gehore zal brengen samen met Leo van Zanen. De laatste neemt de voordracht van de originelen in het Nederlands voor zijn rekening en leest ook enkele verzen van eigen hand, Hans draagt de Duitse vertaling van zijn keuzewerken voor en vult de teksten aan met informatief commen-taar. In verband met 150 jaar Snikken & Grimlachjes natuurlijk extra aandacht voor Piet Paaltjens met wie wij ook beginnen.

Toegang : gratis
Datum : zaterdag 25 november 2017
Tijd : vanaf 14.30 precies
Plaats : Nieuwstraat, BplusC
(Bundels van diverse genoemde dichters te koop voor € 6,00. I.v.m. Sinterklaas en Kerst twee bundels voor € 10,00)
zie ook: www.hansvertaalt.de
Afbeelding bij event Duo Diets & Duits leest bij BplusC van 25 november 2017