Drijvende kerstmarkt

Om de kerstsfeer te verhogen, wordt in veel steden een kerstmarkt gehouden. Een grote en enige drijvende kerstmarkt van Nederland vind je in het centrum van Leiden op de Nieuwe Rijn. Van vrijdag 14 december tot en met dinsdag 25 december staan hier twaalf dagen lang 86 winterse chalets met kerstspullen, kersthapjes en drankjes. Er zijn optredens en natuurlijk is de kerstman aanwezig. De markt, die op het water van de Nieuwe Rijn drijft, is gratis toegankelijk. 

Leuk is ook dat je vanaf de kerstmarkt een rondvaart door Leiden kunt maken. Voor € 7,50 geniet je met een glühwein of warme choco in de hand van een mooie tocht. 

Afwijkende openingstijden
- Vrijdag 14 december 17:00 - 21:00 uur
- Dinsdag 25 december 12:00 - 17:00 uur

De kerstmarkt is gelegen op pontons in het water. Dit betekent dat wij op- en afgangen neerleggen om zo van de kade de kerstmarkt op te kunnen gaan. De overgang tussen die op- en afgangen en de pontons zelf, zijn redelijk hoog. Dit kan betekenen dat iemand even zou moeten helpen.

Daarnaast hebben wij tussen de twee gedeeltes een overgang met tredes. Dit betekent dat mensen in een rolstoel of mensen die gebruikmaken van een rollator alleen naar de andere kant kunnen verplaatsen door weer even de kade op te gaan.

De looppaden zijn inmiddels verbreed en daardoor krijgen wij terug van eerdere bezoekers dat hiermee in de basis de kerstmarkt toegankelijk is. Het is wel raadzaam om rekening te houden met bovenstaande.

Tot slot: wij gebruiken houtsnippers om de kerstmarkt aan te kleden en die kunnen af en toe ook op het pad liggen. Wij hopen natuurlijk dat bovenstaande u niet weerhoudt om onze gezellige kerstmarkt te bezoeken. En mét gezelschap voor een klein beetje hulp is dat natuurlijk alleen maar knusser!

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de Winter Wonder Weken!