Drijvende Kerstmarkt

Om de kerstsfeer te verhogen, wordt in veel steden een kerstmarkt gehouden. Een grote en enige drijvende kerstmarkt van Nederland vind je in het centrum van Leiden op de Nieuwe Rijn. Van vrijdag 13 december tot en met dinsdag 24 december staan hier twaalf dagen lang 86 winterse chalets met kerstspullen, kersthapjes en drankjes. Er zijn optredens en natuurlijk is de kerstman aanwezig. De markt, die op het water van de Nieuwe Rijn drijft, is gratis toegankelijk.

Ervaar Leiden vanaf het water tijdens de Drijvende Kerstmarkt. Vanaf de Kerstmarkt (Karnemelkbrug) vaart Rondvaart Leiden door de grachten. Vanaf het water geniet je met een warme glühwein of chocomel in de hand van de prachtige historische binnenstad van Leiden. Na afloop van de rondvaart meer je weer af bij de Drijvende Kerstmarkt met ruim 80 chalets. Laat je verrassen door het bijzondere aanbod van de Drijvende Kerstmarkt.

Rondvaart
Prijzen inclusief warme chocomel en glühwein aan boord:
Prijs: € 10,- p.p.
Baby op schoot gratis
Deze rondvaart is te reserveren via info@rondvaartleiden.nl.

Opstappen: dagelijks elk uur tussen 12:00u en 21:00u
Wanneer: van vrijdag 13 december t/m dinsdag 24 december 2019
Groepen: exclusief af te huren voor groepen van 25 of 30 personen

Informatie voor mindervaliden 
De kerstmarkt is gelegen op pontons in het water. Dit betekent dat wij op- en afgangen neerleggen om zo van de kade de kerstmarkt op te kunnen gaan. De overgang tussen die op- en afgangen en de pontons zelf, zijn redelijk hoog. Dit kan betekenen dat iemand even zou moeten helpen. Daarnaast bevindt zich tussen de twee gedeeltes een overgang met tredes. Dit betekent dat mensen in een rolstoel of mensen die gebruikmaken van een rollator alleen naar de andere kant kunnen verplaatsen door weer even over de kade te gaan naar de andere kant. De looppaden zijn inmiddels verbreed en daardoor krijgen wij terug van eerdere bezoekers dat hiermee in de basis de kerstmarkt toegankelijker is.

Tot slot: er worden houtsnippers gebruikt om de kerstmarkt aan te kleden en die kunnen af en toe ook op het pad liggen. Wij hopen natuurlijk dat bovenstaande u niet weerhoudt om onze gezellige kerstmarkt te bedoeken. En mét gezelschap voor een klein beetje hulp is dat natuurlijk alleen maar knusser!

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de Winter Wonder Weken!