Digitale reconstructie verloren erfgoed

Erfgoed Leiden en omstreken werkt samen met Stichting Verborgen Stad aan een project om (verloren) erfgoed digitaal te reconstrueren. Voor het Rembrandt-jaar 2019 zijn de geboorteplaats van Rembrandt en de omgeving van de Weddesteeg gereconstrueerd. Voor de herdenking van Leiden400 worden vier extra gebouwen digitaal na gebouwd. De Onze Lieve Vrouwekerk was de Waalse kerk toen de Pilgrims in Leiden woonden.

Ook ten tijde van corona wordt hard gewerkt aan de digitale reconstructies. Verwacht wordt dat in augustus de digitale reconstructies van 5 locaties in Leiden laten zien kunnen worden.

De Begijnhofkerk werd door de universiteit gebruikt als bibliotheek en schermschool. Voor hun diensten op zondag konden de Pilgrims gebruik maken van deze kerk. Kloksteeg 17 is een typisch 17e-eeuws huis waar Pilgrim Thomas Brewer woonde en in het Stadhuis bevindt zich de kamer waar burgerlijke huwelijken voor het eerst door de Pilgrims werden gesloten. De Leidse reconstructies maken deel uit van een project langs de Trekvliet, de route tussen Leiden en Delfshaven waar de Pilgrims in 1620 gebruik van maakten. Het digitale erfgoed kan worden gebruikt voor educatieve, wetenschappelijke en recreatieve en toeristische doeleinden. 

Klik hier voor meer informatie