'De Vrolijke Viering van het Nederlands'

Op vrijdag 13 december viert het Taalmuseum de Nederlandse taal in het Leidse Volkshuis. Tijdens een avond vol theater, muziek en verhalen maken we op vrolijke wijze duidelijk hoe divers en rijk het Nederlands is. Op het programma staan onder anderen schrijver AL Snijders, schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld, taalwetenschapper Vivien Waszink, theatermaker en historicus Eveline van Rijswijk, dichter René Oskam, historicus Ad van Liempt en de band de Woezels. Kaarten zijn hier te koop.

De Vrolijke Viering van het Nederlands
Taal is van en voor iedereen, we gebruiken taal dag in dag uit: we halen brood bij de bakker, we kletsen met de buren, we luisteren naar de radio en versturen berichten via Twitter, Instagram of Facebook. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van het grote aandeel dat taal in hun leven heeft of dat ze mooie, grappige, opvallende en verrassende woorden gebruiken. Hoogste tijd voor een avond met een vrolijke, positieve blik op de Nederlandse taal!

Publiekscampagne
Het Taalmuseum vraagt zo veel mogelijk mensen uit het Nederlandse taalgebied naar hun favoriete woord, gezegde, zinsnede, wettekst of andere taaluiting. Deze publiekscampagne richt zich ook op Vlaanderen, Suriname en het Nederlandssprekend Caribisch gebied. Alle fascinerende stukjes Nederlands zijn een inspiratie voor de sprekers, spelers en muzikanten op vrijdag 13 december. Wat is jouw mooiste stukje Nederlands? Laat het ons weten: https://taalmuseum.nl/nl/jouw-mooiste-stukje-nederlands


Kaarten
Kaarten voor de Vrolijke Viering van het Nederlands koop je hier. Kaarten zijn €15,00 per stuk (inclusief drankje).