De Leidse Rembrandt Dagen 2021


Locatie
De oude binnenstad van Leiden, waar Rembrandt nog altijd de weg zou kunnen vinden. Zo weinig is er in die vierhonderd jaar veranderd. Het Pieterskwartier vormt het grote theatergebied, de weg ernaartoe brengt je al aardig in de juiste sfeer.

Leiden is trots op Rembrandt en dat willen wij laten weten ook. Daarom wordt op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021 het gehele Pieterskwartier getransformeerd in zo authentiek mogelijke zeventiende-eeuwse sferen, compleet met enkele honderden acteurs en figuranten, historische gebruiksmaterialen en andere rekwisieten uit die tijd. Kortom, er wordt een Groot Historisch Theater opgevoerd. Je bent er van harte voor uitgenodigd. Al op de weg ernaartoe worden bezoekers in de juiste sfeer gebracht. Bij de plek van Rembrandts geboortehuis, de route door zijn oude wijk, over het Rapenburg, komen de bezoekers al verrassende gebeurtenissen tegen om uiteindelijk in het Pieterskwartier te belanden.

Voor dit evenement zijn enkele honderden mensen bereid gevonden zich te organiseren in groepen die kleding naaien, decors, gebruiksmaterialen en rekwisieten bouwen en acteurs en figuranten die theater- en toneelstukken schrijven, regisseren en instuderen. Het zijn allemaal vrijwilligers, Leidse vrijwilligers wel te verstaan, want zij brengen hun befaamde stadgenoot met de Leidse Rembrandt Dagen vol passie vanaf nu een jaarlijkse groet.