Dag van de Bouw

Wil jij alvast ervaren hoe het is om in de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt te staan? Tijdens de dag van de bouw is het mogelijk! Kom op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 16.00 uur naar de bouwplaats aan de Raamsteeg.

Alvast ervaren hoe het is om in de ondergrondse parkeergarage te staan? Tijdens de Dag van de Bouw is het mogelijk!

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de stad. Daarom krijgt Leiden twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum. Onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. Beide parkeergarages worden gerealiseerd door de Combinatie Dura Vermeer – BESIX. De parkeergarage onder de Lammermarkt is inmiddels in gebruik en onder de Garenmarkt wordt momenteel nog druk gebouwd. Deze parkeergarage biedt straks ruimte aan 425 auto's.

Er is niet alleen veel aandacht besteed aan het ontwerp van de parkeergarage Garenmarkt, maar ook aan de wijze van bouwen. Bouwen in de binnenstad en in de nabijheid van monumentale panden vraagt namelijk extra aandacht voor de omgeving. De keuzes die bij de bouw van de parkeergarage zijn gemaakt, nemen de overlast van de bouwwerkzaamheden niet geheel weg, maar geven wel een duidelijke vermindering van de totale overlast. Daarnaast maken de uitvoeringsmethodes die worden toegepast om ondergronds te bouwen het project bijzonder.

Nieuwsgierig naar wat er gebeurt op de Garenmarkt? Kom een kijkje nemen! Op dit moment is de bouwkuip op z'n diepste punt (circa 16 meter -NAP) en worden de prefab vloeronderdelen geplaatst. Wil je weten hoe? Kom dan op zaterdag 15 juni naar de bouwplaats waar doorlopend presentaties zijn in de bouwkeet en kraampjes staan met informatie. Omdat de parkeergarage nog in aanbouw is, kan je alleen met kleine groepen bezoekers de bouwkuip in. Er is voor het bezoek aan de bouwkuip een route door de parkeergarage uitgezet om de bouw van dichtbij te kunnen bewonderen.

Zorg dat je stevig schoeisel aan heeft voor het bezoek aan de bouwplaats, draag geen slippers of hakken. De bouwkuip is niet toegankelijk voor kleine kinderen en alleen als je goed ter been bent. Hou je zich verder - voor je eigen veiligheid - aan de aanwijzingen van het personeel op de bouwplaats.
Ingang is in de Raamsteeg tegenover restaurant 't Fust.

Bezoektijden: 10:00 - 16:00
Opleverdatum: Begin 2020