Cultzooi

Soms zijn films goed, soms zijn films slecht. Maar heel soms gaan films voorbij aan dit soort simpele kwalificaties en worden ze zoveel meer dan dat, cult! Vraag je je tijdens het kijken af hoe heeft zo’n film ooit gemaakt kunnen worden, en kan je er je ogen toch niet vanaf houden? Dat is precies wat cultfilms zo ongrijpbaar en bijzonder maakt. Kijk samen met het LIFF naar de grootste CULTzooi op het grote doek. Genieten!

Op 18, 19 en 20 september worden Showgirls, The Boondock Saints en Raising Arizona vertoont in het Culthuis in De Buurt 1.5. De films starten om 20:00 uur en een kaartje kost €5,-.

18 sept - Showgirls
In deze erotische thriller van Paul Verhoeven uit 1995 volgen we lap-dancer Nomi Malone in haar poging een carrière op te bouwen in Las Vegas. Van de louche nachtclub waar ze van start gaat, weet ze zich op te werken tot één van de grootste dansacts in de bekende topless Stardust Club. De ontvangst van Showgirls was destijds een grote flop: de film kreeg maar liefst acht ‘Razzies’ voor slechte prestaties binnen de filmwereld en hiermee ook indirect zijn cultstatus. Een geniale cultklassieker die je niet wilt missen!

19 sept - The Boondock Saints
In de Amerikaanse actiethriller The Boondock Saints nemen de katholieke, Ierse tweelingbroers Connor en Murphy MacManus de rol van vigilantes op zich, nadat ze per ongeluk twee leden van de Russische maffia ombrengen. Na een goddelijk visioen gaan de broers samen met hun vriend ‘Funny Man’ op een missie om Boston van alle misdaad te verlossen. Een reeks van absurde, excessieve moorden is het resultaat, terwijl hun hun bloederige spoor op de voet wordt gevolgd door FBI Special Agent Paul Schmecker (Willem Dafoe).

20 sept - Raising Arizona
Raising Arizona is één van de eerste films van Joel en Ethan Coen, bekend van onder andere Fargo en The Big Lebowski. In Raising Arizona willen ex-crimineel Herbert (Nicolas Cage) en politie-agente Edwina (Holly Hunter) samen niets liever dan een gezin stichten. Zij blijkt echter onvruchtbaar, waarna het duo een baby van lokale meubelmagnaat Nathan Arizona steelt. Een normale opvoeding voor hun nieuw verworven kind zit er echter niet in door de gebeurtenissen die volgen... Absurde humor die soms een tikkie zwart is, een gave soundtrack en originele karakters – alles wat je van de Coen-broers gewend bent, vind je ook in Raising Arizona !

Let op: De Buurt 1.5 vraagt €1,50 entree per bezoeker. Deze €1,50 is niet inbegrepen in de ticketprijs van €5,- en kan met PIN aan de kassa van De Buurt betaald worden. De entreeprijs van De Buurt gaat in een spaarpot die aan het einde uitgekeerd wordt aan de lokale leveranciers die het mede mogelijk maken dat De Buurt 1.5 georganiseerd kan worden. Een soort Leids goed doel dus!