Cultuurcafé, Rouwen tussen eb en vloed

Deze middag zal Anne Remijn voordragen uit haar dichtbundel ‘Rouwen tussen eb en vloed’, uitgekomen in september 2019. Haar gedichten worden muzikaal omlijst door kamermuziek van cellist Ruud Meester en pianiste Irina Bodrenkova. De muziek is geselecteerd bij de gedichten zodat er een bijzondere wisselwerking ontstaat. Zij zullen muziek spelen van Schubert, Tchaikovsky, Saint-Saens, Casals en Hisaishi.

Klik hier voor meer informatie. 

Anne Remijn is rouwtherapeut en ontmoet in haar praktijk Eb en Vloed mensen van uiteenlopende leeftijden en met diverse verlieservaringen, die haar inspireren tot deze gedichten. De rode draad in deze bundel is de metafoor van eb en vloed die bij mensen in rouw voor herkenning zorgt en het delen van wat hen overkomt bespreekbaar maakt. Met deze gedichten worden gevoelens weergegeven van rouw, verdriet, pijn, gemis en vooral van liefde. Waar gesproken woorden bij rouw soms kunnen kwetsen en afschrikken neem je gedichten tot je als je daar de ruimte voor voelt. Zodat je kan herlezen en proeven welke regels en woorden op jou van toepassing zijn. Haar gedichten worden veel gebruikt bij afscheids- en herdenkingsmomenten.
Daarnaast verzorgt Anne Remijn trainingen en lezingen over rouw- en verlies-gerelateerde onderwerpen waarbij ze graag met mensen in gesprek gaat over hun eigen ervaringen. Ook op deze middag worden de aanwezigen daartoe uitgenodigd.