CONCREET 100 jaar later

Tentoonstelling
Za 20 mei 2017 t/m ma 5 juni 2017
vr-zo: 13:00 - 17:00 uur.
Ars Aemula Naturae
Pieterskerkgracht 9a 2311 SZ LEIDEN
tel 071 514 0784
Groepstentoonstelling van 20 mei tot 5 juni 2017

Honderd jaar geleden werd het tijdschrift DE STIJL opgericht door Theo van Doesburg. In het kader van de landelijke viering van 100 jaar DE STIJL is er bij ARS een bijzondere tentoonstelling te zien. In honderd jaar heeft de kunstrichting van Mondriaan, Van der Leck en Van Doesburg zich verbreed en ontwikkeld. Naast systemen en wetmatigheden is er inmiddels ruimte voor intuïtie en emotie. Samen met variatie in kleur, materiaal en techniek kunnen de kunstwerken nu een meer persoonlijk karakter krijgen. De tentoonstelling in ARS laat een grote verscheidenheid zien van werkwijze en uitgangspunten binnen de hedendaagse concrete kunst. De technieken lopen uiteen: monumentaal schilderwerk in olieverf en acryl, sculpturen van staal en dun messingstaf, fijnzinnig borduur- en etswerk, tekeningen in potlood, verf en krijt. Naast systematisch opgebouwde stukken zin er ook werken die meer spontaan ogen, of onderzoekend van aard zijn.

Er doen kunstenaars mee met nationale en internationale bekendheid zoals Bob Bonies, de nestor van de geometrisch-abstracte schilderkunst. Verder is werk te zien van Els Binnendijk, Cor van Dijk, Arjan Janssen, Eliza Kopec, Marus van der Made, Lon Pennock, Tineke Porck, Judith van Praag, Ankie de Reus, Henk van Trigt, Piet Tuytel. Coen Vernooij, Wilma Vissers.

De tentoonstelling CONCREET 100 jaar later is te zien in de galerie van ARS. Pieterskerkgracht 9a, Leiden.
Geopend van 20 mei t/m 5 juni 2017 op vrijdag, zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur. Tevens open op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Op Hemelvaartsdag, 25 mei, zal om 15.00 uur een rondleiding door Tineke Porck plaatsvinden.

De opening op zaterdag, 20 mei, 16.00 uur, wordt verzorgd door Mevr. Jetteke Bolten-Rempt, oud-directeur van de Lakenhal.

Diverse locaties binnenstad Leiden:LUMC, Hooglandse Kerkgracht en Achmea gebouw. Eerste 2 locatie vrij toegankelijk (buitenlocaties) en Achmea tijdens kantooruren.

Klik hier voor meer informatie.
Afbeelding bij event CONCREET 100 jaar later van 20 mei 2017