Concert Nico van der Meel en David van Ooijen

Nico van der Meel (zang) en David van Ooijen (luit) zullen muziek ten gehore brengen uit de Late Renaissance - 16de eeuw. Het duo gaat liederen uit een liedjeshandschrift uit de 16de -eeuw van de Leidenaar Antonis van Butenvest en een weverslied van Karel van Mander uitvoeren. 

Klik hier voor meer informatie. 

Nico van der Meel is hoofdzakelijk bekend als zanger van oude muziek, maar toch heeft hij een breed concertrepertoire opgebouwd met muziek van de 16e tot en met de 20e eeuw.
Hij is lid van het ensemble Camerata Trajectina, dat geldt als de pleitbezorger van de Nederlandse muziek van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw. 
Vanaf de oprichting in 1981 is Nico dirigent van het William Byrd Vocaal Ensemble in Leiden, een koor dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met a capella muziek van de 15e tot en met de 21e eeuw.

David van Ooijen is solist en begeleider van met name zang op verschillende luiten, barokgitaar, romantische gitaar, jazzgitaar en shamisen, maar hij speelt ook continuo bij diverse ensembles en orkesten. Sinds een aantal jaren combineert David van Ooijen oude muziek met jazz in een solo programma waarin hij zowel luit als jazzgitaar speelt en beide instrumenten samen laat horen middels een looper pedaal.