'Concert de la Grande Guerre' door pianist Leonard van Lier

Het lunchconcert van donderdag 6 december in BplusC Oude Vest staat in het teken van de herdenking van de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog in november 1918. Ook het jaar van overlijden van componist Claude Debussy (1918) speelt tijdens dit lunchconcert een belangrijke rol. Ter nagedachtenis aan velen die tijdens deze oorlog om het leven kwamen, schreef Maurice Ravel tal van indrukwekkende pianowerken die tijdens dit lunchconcert door de pianist Leonard van Lier uitgevoerd en mondeling toegelicht zullen worden.
Pianist Leonard van Lier studeerde bij Jacques De Tiège en Jan Wijn. Met toekenning van de hoogste waarderingscijfers behaalde hij de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Hij behaalde de eerste prijs van het Prinses Christina Concours in de landelijke finale en voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek ontving hij de Gaudeamus-prijs.
Naast zijn pianostudie studeerde Leonard van Lier ook technische fysica aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Behalve als uitvoerend pianist is hij dan ook als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij TNO in Delft (afdeling akoestiek). Leonard van Lier geeft jaarlijks als solist en als uitvoerder van kamermuziek verscheidene, hoog gewaardeerde concerten.

datum: donderdag 6 december
tijd: 12.45 - 13.30 uur
locatie: Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur