College Tour Merenwijk over de geschiedenis van leven in en met de natuur

Hoe kom je te weten waarvoor oeroude gereedschappen precies zijn gebruikt? Hoe zag het landschap in Holland er vroeger uit en welke dieren leefden er toen? Het nieuwe seizoen van College Tour Merenwijk gaat op zondag 13 januari van start met twee bijzondere Leidse professoren.

De archeologe Annelou van Gijn wil weten hoe duizenden jaar oude gereedschappen zoals sikkels, krabbers en vuistbijlen precies zijn gebruikt en zoekt onder de microscoop naar gebruikssporen.

Waterschapshistorica Petra van Dam onderzoekt niet alleen de geschiedenis van inpolderingen en de gevolgen van watersnoden. Ook onderzoekt zij de wisselwerking tussen mens en natuur. Dit levert interesse inzichten op over de geschiedenis van het
konijn of over de sluisvisserij op paling.

Twee Merenwijkers met een interessant verhaal. Dat is het concept van de College Tour Merenwijk, die iedere tweede zondag van de maand plaatsvindt in de bibliotheek Merenwijk. Na de interviews is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Hoewel de toegang gratis is, wordt een kleine vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld!

De College Tour Merenwijk is op zondag 13 januari om 15.00 uur in BplusC (bibliotheek) Merenwijk aan de Rosmolen 4, inloop vanaf 14.45 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage.