'Buurvrouw' Maan

50 jaar geleden waren we halverwege de eerste bemande baan om de Maan (Apollo 8) en de eerste landing op de Maan (Apollo 11). Een spannende en fascinerende fase in maanonderzoek en in ruimtevaart. Uit 1e hand ervaringen zal een overzicht worden gegeven van het ondersteunende onderzoek in die tijd, en van de ontwikkelingen in de ruimtevaart die dat mogelijk maakten. Dit is extra de moeite waard nu tenslotte weer nieuwe stappen in missies naar de maan worden gezet.

Kaiser Lentelezingen
Elke jaar organiseert studievereniging L.A.D. "F. Kaiser" een serie van vier lezingen aan het begin van de lente. Dit jaar is het thema Terug naar de maan. Alle lezingen gaan van start om 14:00 in de iconische Kaiserzaal. Van 13:15 tot 14:00 is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Voor slechts €4 kunt u genieten van een lezing in de historische sterrenwacht. Na deze lezing is er geen mogelijkheid voor een rondleiding in verband met de landelijke sterrenkijkdagen.

Parkeergelegenheid
Wij raden aan met het openbaar vervoer naar de Oude Sterrenwacht af te reizen. Mocht u toch met de auto willen komen, kunt u de mogelijkheden daarvoor op de contactpagina vinden.

Kijk voor meer informatie op de website!