Burgerij- en Diesconcert

Al weken zijn de studenten van studentenmuziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’ ijverig aan het repeteren voor het jaarlijkse Diesproject, bestaande uit een concert op vrijdag 6 december om 20:00 uur en een concert op zaterdag 7 december om 15:00 uur, beide in de Marekerk te Leiden.

De concerten staan in het teken van 'de jonge musicus', ter ere van jong talent, ambitie en enthousiasme welke niet alleen het muziekgezelschap rijk is, maar welke ook aan de grondslag ligt van vele grootse klassieke werken. Zo zal de Krönungsmesse van Mozart ten gehore worden gebracht, gecomponeerd op diens 23-jarige leeftijd; zal de 22-jarige concertpianist Florian Verweij het tweede pianoconcert van Rachmaninoff uitvoeren en zal het getalenteerde madrigaal, bestaande uit 15 enthousiaste zangeressen, verscheidene stukken van Ola Gjeilo en Johannes Brahms doen klinken.

In samenwerking met jonge solisten en enthousiaste studenten, onder de bevlogen leiding van Guido Marchena, hopen we jullie allen te mogen verwelkomen!