BPLUSC LUNCHCONCERT MET DUO ALBARUS

Cellist Martin Grudaj en pianiste Elena Malinova vormen samen het Duo Albarus dat op donderdag 18 oktober om 12.45 uur een lunchconcert in BplusC locatie Oude Vest zal geven. Op het programma staan werken van Arvo Pärt, Claude Debussy en Ludwig van Beethoven.

Martin Grudaj, geboren in Albanië, studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tirana. Later zette hij zijn studie in Nederland voort aan de conservatoria in Groningen en Den Haag bij o.m. Lucia Swarts. Hij behaalde cum laude het DM-diploma (docerend musicus) en het UM-diploma (uitvoerend musicus). Na voltooiing van zijn studie trad Martin Grudaj als solist met groot succes op met diverse orkesten in cello-concerten van o.m. Boccherini, Schumann en Saint-Saëns.

Elena Malinova studeerde piano aan het Conservatorium van Sint-Petersburg (Rusland). Reeds tijdens haar studie trad zij op in Rusland, Finland en Duitsland. In Nederland studeerde zij verder aan het Conservatorium van Groningen bij Alexander Makarov en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Naum Grubert. Elena Malinova is prijswinnaar van tal van internationale pianoconcoursen. Als co-repetitor werkt zij sinds 2001 aan de conservatoria in Groningen en Den Haag.

Martin Grudaj en Elena Malinova vormen tezamen het Duo Albarus dat regelmatig met groot succes concerteert en dat tal van zeer gewaardeerde CD's heeft uitgebracht. De naam van het duo verwijst naar het vaderland van Martin Grudaj (Albanië) en naar het vaderland van Elena Malinova (Rusland).

Datum: donderdag 18 oktober
Tijd: 12.45 - 13.30 uur
Locatie: Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
Toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website van BplusC.