Boer Loves Science

♥ Op zoek naar een originele Valentijnsavond?♥
Kom naar Leiden Loves Science, de liefdesverklaring aan de wetenschap!

Wetenschappers en Nobelprijswinnaars nemen je mee in hun wetenschappelijke passie. Zo delen de Australische prof. Melissa Little, Leids eredoctor 2019, en beroemde Leidse prof. Christine Mummery hun liefde voor stamcellen en regeneratieve geneeskunde. Ook de Ruimte, het menselijk brein en Europa komen aan bod. Ontmoet de kenners persoonlijk en laat je verrassen door de wetenschap in Leiden, Stad van Ontdekkingen. Liever zelf jouw hartstocht voor wetenschap laten zien? Doe dan mee aan de Pubquiz!

Koos Boer
Professor Koos Boer is fiscaal-jurist. Hij houdt zich bezig met de principes achter en technieken van belastingheffing. Sinds 2013 is hij gefascineerd geraakt door de wijze waarop kennis omtrent gedrag kan worden ingezet bij het heffen van belastingen. In zijn onderwijs en onderzoek richt hij zich op vragen als: Waarom heffen wij de belastingen die wij heffen en is de wijze waarop wij dat doen nog wel van deze tijd? Hoe kan (of moet) het anders en op welke wijze kan belastingheffing dan praktisch worden uitgevoerd in een land met vele miljoenen – zeer uiteenlopende – belastingplichtigen? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen bij het inzetten van kennis omtrent gedragsbeïnvloeding om mensen meer of makkelijker hun belastingen te laten betalen?

Koos Boer is hoogleraar Belastingrecht aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2011 op een onderzoek naar de belastingheffing van de Anglo-Amerikaanse trust in het Nederlandse belastingrecht. Daarnaast is hij onder meer werkzaam geweest als raadsheer-plaatsvervanger en belastingadviseur.

Bekijk de timetable.

Gratis toegang! 14/02/2019 (Valentijnsdag)
Aanvang: 18:30 uur | Rijksmuseum van Oudheden | Boer 21:15 uur | Leemanszaal