Boekpresentatie Babooka: De vreugde van het voetbal

Ajax in de Champions League 2018-2019
Dit prachtige boek, dat een blijvende herinnering is aan een schitterend Ajax-seizoen, wordt op 15 juni ten doop gehouden bij Babooka, Breestraat 113 in Leiden, door de columnisten Nico Dijkshoorn en David Endt, samen met auteur en uitgever Jaap Visser.

interviews – beeldpresentatie – Ajax-quiz
toegang gratis – aftrap om 15.30 uur

Scène uit het hoofdstuk Rij 16, stoel 34, door Nico Dijkshoorn:

Frenkie de Jong gaat tijdens Ajax-Tottenham Hotspur naast Matthijs de Ligt lopen. ‘Die vrouw daar, niet meteen kijken, rij 16, met die rode jurk aan, die eet net pinda’s. Wat doen we? Leuke jurk trouwens. Die jurk kleedt af, zie je dat? Hopla nog een handje pinda’s. Als ze allergisch is, dan is ze over een kwartiertje dood. Die man vlak achter haar, die heeft leuk haar, zie je dat. Een beetje zoals jij, met een scheiding. Even opletten, daar komt Jan Vertonghen weer aan met zijn masker. Mooi masker trouwens. Wist jij dat ze die transparant verkopen? Ik ga even een aanval opzetten, let jij op die vrouw?’. 

Nico Dijkshoorn is columnist, schrijver, televisiedichter en muzikant. David Endt is columnist en voormalig perschef en teammanager van Ajax. Jaap Visser is columnist van het Leidsch Dagblad, journalist en mede-eigenaar van Kick uitgevers, makers van de mooiere sportboeken.