BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival is meer dan alleen een cabaretwedstrijd waarbij een jury -en publieksprijs worden uitgereikt. De periode voorafgaand aan de finale avond in de Leidse Schouwburg is minstens zo belangrijk... Juist dat maakt meedoen aan het Leids Cabaret Festival zo'n te gekke ervaring!

Van de stessvrije audities in cafésetting tot een weekend lang werken met topregisseurs die samen met de deelnemers de voorstelling naar een hoger plan tillen: meedoen aan het Leids Cabaret Festival is hoe dan ook een groot avontuur. Deelnemers worden klaargestoomd voor een waanzinnige week in de Leidse Schouwburg, waarbij zij volledig in de watten worden gelegd, zodat zij samen met hun concullega's kunnen shinen voor ruim 500 man publiek. En natuurlijk een jury.

Het Leids Cabaret Festival presenteert op 10 en 11 februari de acht deelnemers van de 42e editie. Deze acht deelnemers strijden om een plek op de halve finale, die op donderdag 13 februari plaatsvindt. Uiteindelijk blijven de drie beste acts over, die op zaterdag 15 februari strijden om de felbegeerde jury- én publieksprijs. Daarna toeren de finalisten door het land met de finalistentour die traditioneel eindigt waar het is begonnen: in de Leidse Schouwburg. Dit is op 5 en 6 juni.

Meer info