Blind Spot

‘En je schroeft een zelfverzekerde lach op je gezicht,
loopt door de stad alsof je al jaren een paspoort hebt.
Alsof je hier hoort, de straten jouw naam al van kinds af aan kennen
Alsof de lucht, de regen, de zon, op dat moment ook even van jou zijn.’

Welke mazen van de wet zijn groot genoeg om doorheen te kruipen? Hoe ver ga je om iemand te redden?

Stadsgezelschap PS|theater duikt in het najaar van 2019 in de verhalen van ongedocumenteerde asielzoekers. De theatermakers bezochten in de afgelopen tijd de bed-bad-broodopvang, spraken met de IND, discussieerden met advocaten en maken nu BLIND SPOT.

Het is een rustige ochtend op het Stationsplein, totdat twee fietsers op elkaar botsen. De makers van PS|theater stormen er op af, rapen een fiets op, maar voor ze het weten rent de eigenaar hinkend weg. In hun zoektocht om de fiets naar deze anonieme man terug te brengen, worden de makers geconfronteerd met de wereld van ongedocumenteerde vluchtelingen. Er ontstaat een vriendschap die zich niet laat beperken door regels, wetten en grenzen.

In deze unieke mix van podcast, theater en muziek proberen Tijs Huys, Mahfoud Mokkadem, Rian Evers en Ralf Gerritse grip te krijgen op het asielsysteem. In het zoeken naar oplossingen raken zij steeds verder verstrikt in de wirwar aan regels en gaan zij ongemerkt hun grenzen over – en die van de ander. BLIND SPOT is geschreven door Eva M. de Wit en wordt geregisseerd door Pepijn Smit.

Korting &Cultuurkaart
Reguliere entreeprijs; €22,50 | Met de code: BLINDSPOT-korting kan je voor slechts €17,50 de voorstelling bewonderen.