Ballade van Bodie

Muziektheatervoorstelling in westernstijl

In 2020 komt muziektheatercollectief KASSETT met hun nieuwste voorstelling. BALLADE VAN BODIE wordt een locatievoorstelling in westernstijl en vertelt het verhaal van cowboy-spookstad Bodie in ‘het beloofde land’. Rond 1880 een bruisende, Amerikaanse metropool vol goudzoekers, mijnwerkers, cowboys, prostituees en gokverslaafden maar nu een uitgestorven spookstad. Veel gelukszoekers maakten de grote oversteek om hun droom na te jagen, maar raakten in korte tijd in de hectiek van Bodie gedesillusioneerd en verdwenen weer als sneeuw voor de hete westernzon. In BALLADE VAN BODIE volgen we vier historische figuren die zich allen, tevergeefs, hebben ingezet voor het voortbestaan van de stad: W.S. Bodey, de vinder van het goud, Rosa May, the hooker with a heart of gold, Madame Moustache, de casino-eigenaresse en Martin Gianettoni, de terreinopzichter.

Geheel met westernsoundtrack à la Alison Krauss en Ry Cooder wordt BODIE een zoektocht naar de essentie van de mens: zijn we kuddedieren of functioneren we beter als lonesome cowboy? Wat gebeurt er als veel verschillende mensen met verschillende achtergronden samenkomen? Hoe sticht je een nieuwe community en welke voorwaarden verzekeren het goed functioneren ervan?

BALLADE VAN BODIE zal in het Pilgrim-jaar op locatie in Leiden spelen. De speeldata worden nader bepaald.

Muziektheatercollectief KASSETT
KASSETT is een jong muziektheatercollectief gevestigd in Leiden. Van 2017 tot 2019 waren zij Nieuwe Makers bij de Veenfabriek, nu staan zij op eigen benen maar werken met veel plezier samen met de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal. KASSETT bestaat uit zangeres en actrice Oukje den Hollander, schrijver en regisseur Frank Siera en productieleidster Selma Hanzon. KASSETT maakt talige, filosofische en bovenal muzikale voorstellingen. Ze spelen regelmatig op verrassende locaties en laten zich inspireren door fascinerende verhalen en legendes.

In 2016 debuteerde KASSETT met de locatievoorstelling STRANDT in het Willem-Alexandergemaal in Katwijk (“Fijne filosofische wie-ben-ik-zoektocht”, **** 8weekly). Daarna speelden zij o.a. HOOFDROL in 2017 op het Over het IJ Festival in Amsterdam en Nacht van Kunst & Kennis in Leiden (“Fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek,” **** NRC). KRAAK ging in 2018 in première in de Leidse Schouwburg en speelde daarna door het hele land, met de grande finale in de Stadsgehoorzaal in Leiden (“Interessant muziektheaterexperiment,” *** Theaterkrant). ODE AAN DE TWIJFEL, een filosofische hiphop-performance, ging in 2019 ook in Leiden in première in de Stadsgehoorzaal (“Trefzekere performance,” het Parool).

Klik hier voor meer informatie