Babylon By Bus: Bob Marley & The Wailers

Vrijdag 11 januari is er een avond over Bob Marley met de toepasselijke titel Babylon By Bus: Bob Marley & The Wailers in Nederland. De avond wordt georganiseerd en gepresenteerd door Mike van der Linde, een van de grootste Marley- en reggaekenners ter wereld in samenwerking met de WellHaLo Foundation, die zich inzet voor schoon en veilig drinkwater in Oost-Gambia. De avond wordt ondersteund door BplusC.

Programma
Mike van der Linde en Martijn Huisman geven een Mulimediashow met zeldzame opnames. Er zijn optredens van de reggaeband Zion Grooves uit Rotterdam en soundsystem Crucial Warrior Sound, waarbij je niet stil kan blijven staan.

Zion Grooves bestaat uit:
  • Simakan (vocals, bass, drums)
  • Judah (keyboard
  • Will (percussion)
  • BL4QZT4R (keyboard)
  • Rory (rhythm guitar)
  • Crane (lead guitar)

Special guests:
  • Star David (vocals)
  • Sis Dahn (vocals)
  • Ryan (vocals, bass, drums)

Crucial Warrior Sound
Zware baslijnen, diepe dubs en bovenal roots & culture! Met meer dan 30 jaar ervaring brengt Crucial Warrior Sound het publiek in trance. Selecta YabbaYoup, zanger Pape Man en dj talkin Daddy Ischa brengen een tropische, dansbare set.

Ook is er een boekpresentatie over het eerste en enige fotoboek over Bob Marley in Nederland geschreven door Martijn Huisman met foto’s van popfotograaf Gijsbert Hanekroot. Gijsbert Hanekroot heeft een aantal concerten van Bob Marley in Nederland bijgewoond en gefotografeerd.

De opbrengst van deze avond is voor de WellHaLo Foundation (www.wellhalo.com).

Locatie: het Muziekhuis, zaal Qbus, ingang Middelstegracht 123 in Leiden. De zaal gaat open vanaf 20.15 uur, aanvang 21.00 uur. Voorverkoop vanaf 6 december bij Nowa’s Place, Haarlemmerstraat 231 in Leiden of aan de zaal. Toegang €15 per persoon. Tijdens de avond is het boek te koop à €25. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Wellhalo Foundation.

Boekpreview
Op 10 januari is er vanaf 20.00 uur een preview over het boek in de platenzaak Nowa's Place met Mike van der Linde, schrijver Martijn Huisman en fotograaf Gijsbert met een korte lezing. Tevens is er een demonstratie van een origineel Soundsystem uit de 70’s uit Kingston, Jamaica. Slechts 20 liefhebbers kunnen deze avond bijwonen. Toegang inclusief 2 consumpties in combinatie met een toegangsbewijs voor de Qbus op 11 januari kost €20.

Meer informatie
Voor meer informatie over het evenement bekijk het Facebookevenement of www.wellhalo.com. Voor meer informatie over het boek bekijk www.babylonbybus.nl.