Art Bird Bigband, met Lorena del Mar en Floriaan Wempe

Tijdens de Leidse Jazz-week speelt de Art Bird Bigband in Grand Café de Burcht. Winnaars van de Leidse Jazz-award, zangeres Lorena del Mar en saxofonist Floriaan Wempe, spelen samen met de Art Bird Bigband weer de sterren van de hemel. Verschillende nummers van Sammy Nestico komen langs, maar ook bijvoorbeeld ‘I wish you love’.

Toegang is gratis. 

Klik hier voor meer informatie over de Leidse Jazz-week.Zangeres Lorena del Mar-Hernandez kreeg in 2011 de Leidse Jazz-award en studeerde daarna cum laude af aan het conservatorium in Den Haag. Ze maakt sindsdien furore in New York en Brussel. Lorena zingt in de New Yorkse Indie jazzband The Delegation. Lorena bracht in 2016 haar debuut CD uit: "My Resistance is Low". Die bereikte de top 10 van All About Jazz.

Saxofonist Floriaan Wempe won in 2010 de Leidse Jazz-award. In 2014 behaalde Floriaan cum laude zijn masterdiploma met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij studeerde. In september 2012 bracht Floriaan zijn debuut-cd 'Flo's Flow' uit met een droomformatie van pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en drummer Willie Jones III. Verder heeft Floriaan gestudeerd bij en/of het podium gedeeld met onder andere Chris Potter, Roy Hargrove, Aaron Goldberg, Benjamin Herman, New Cool Collective, Frank McComb, Slide Hampton, Reuben Rogers en Gregory Hutchinson. 
 
De Art Bird Bigband bestaat al zo’n 40 jaar en heeft zijn oorsprong in de Leidse en Leiderdorpse muziekschool. In de loop van die tijd is een uitgebreid jazz-bigbandrepetoir opgebouwd. Bandleider Joop van der Louw: ‘Het belooft weer een mooi concert te worden met deze twee zeer begaafde solisten.’