Al Dente speelt de 'Heks van Haarlem'

HISTORISCH MAAR VERRASSEND ACTUEEL

Toneelgroep Al Dente bestaat 25 jaar en komt in november met de tweede productie van het feestelijke jubileumjaar: De Heks van Haarlem, het 'treurspel der onzekerheid' van Frederik van Eeden.
Van Eeden schreef De Heks van Haarlem honderd jaar geleden en het treurspel speelt zich af aan het eind van de Tachtigjarige Oorlog.
Na de uitverkochte succesreeks van De Kale Zangeres in de Leidse Lente eerder dit jaar, presenteert Al Dente trots deze vergeten klassieker die anno nu verrassend actueel blijkt te zijn. In zijn bewerking heeft regisseur Jos Nijhof het karakter van 'historisch kostuumstuk' op afstand gehouden en ruim baan gemaakt voor de tijdloze ideeën¬rijkdom die de tekst bevat.
Tegelijk blijft het stuk natuurlijk geworteld in de Gouden Eeuw, de eeuw van onze allergrootste kunstenaars in het literaire en picturale genre. De personages, onder wie Hille Babbe ('de heks') en kunstschilder Frans Hals, bepalen het clair-obscur van het drama en refereren in hun licht-donker contrasten als het ware aan hun tijdgenoot Rembrandt van Rijn. Niet voor niets speelt Al Dente De Heks van Haarlem in het Rembrandtjaar 2019.
Voor het spelen van De Heks van Haarlem vond Al Dente een unieke locatie: een tijdelijk tot De Halszaak omgedoopt pand aan de Volmolengracht 23 in Leiden. Exclusief locatietheater en een absolute primeur voor de stad.
_____________________________________________________________________________

DE HEKS VAN HAARLEM - GEGEVENS

Tekst De Heks van Haarlem
Auteur Frederik van Eeden (1860-1932)
Bewerking en regie Jos Nijhof
Spel Rienke Cunes, Daniëlle van Dongen, Luke van Dogen, Kees van Egmond, Jasper Groos, Suzanne Koonen, Martijn van der Linde,
Wim de Rue, Lieuwe van der Weij, Bram Wildeman
Speeldata november 2019 - 20.15 uur
? donderdag 14 november (try-out)
? vrijdag 15 november (première)
? zaterdag 16 november
? donderdag 21 november
? vrijdag 22 november
? zaterdag 23 november
? zondag 24 november (matinee, 15.00 uur)
? woensdag 27 november
? donderdag 28 november
? vrijdag 29 november
? zaterdag 30 november
Locatie De Halszaak, Volmolengracht 23 Leiden
Toegang € 14,00 / € 12,00 (try-out / ckv / cjp / 65+)
Reserveren / informatie www.aldente.nl of 06 22 33 60 70