Adrian Goldsworthy vertelt over zijn nieuwe boeken

In de maand van de geschiedenis komt bestsellerauteur Adrian Goldsworthy naar Nederland. In het Rijksmuseum van Oudheden presenteert hij maar liefst twee nieuwe boeken. Het Romeinse leger speelt een prominente rol in beide titels: De Glorie van Rome en Hannibals meesterzet. Na Goldsworthys lezing kunt u het boek kopen en laten signeren.

- Datum: vrijdag 4 oktober 2019
- Tijd: 15.00 – 17.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
- Locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
- Entree: gratis (excl. museumentree)
- Voertaal: Engels
De glorie van Rome en Hannibals meesterzet worden uitgegeven door Uitgeverij Omibook. De boeken zijn o.a. te koop in de museumwinkel (resp. € 23,99 en € 22,50).

Politiek en militaire macht
In De glorie van Rome gaat Goldsworthy in op de werking en de invloed van het Romeinse leger, het beste beroepsleger dat de wereld ooit heeft gekend. Met behulp van dit leger wisten de Romeinen een enorm rijk te creëren, dat lange periodes van vrede en welvaart kende. Het samenspel van politiek en militaire macht wordt door Goldsworthy in beeld gebracht. Het Romeinse leger dolf echter ook wel eens het onderspit, zoals in 216 voor Christus bij Cannae. Goldsworthy gaat in Hannibals meesterzet in op de voorgeschiedenis, de confrontatie en de nasleep van deze epische slag. De Carthaagse generaal Hannibal versloeg hier de Romeinen door zijn unieke generaalschap. Daarmee smoorde hij het Romeinse rijk bijna in de kiem.

Over Adrian Goldsworthy
Adrian Goldsworthy studeerde oude en moderne geschiedenis aan Oxford University, doceerde aan King’s College London en de University of Notre Dame London. Op een gegeven moment besloot hij zich te richten op het schrijverschap en schreef onder andere De Muur van Hadrianus, Augustus, Pax Romana en Romeinse legioenen.

Meer informatie