3voor12 Leiden Clubavond # 4

Onze vierde Clubavond van dit jaar komt eraan en we sluiten het jaar af met een eclectische mix van Leidse grootheden! De line-up bestaat uit de orkestrale poprock composities van The Stream, de exotische afrobeat van Liquid Sun Orchestra en de electro meets postrock van Lion, Meet Lizard. De entree is wederom gratis.

Lion, Meet Lizard is Chris Tieken. Lion, Meet Lizard omschrijft zichzelf als Leidse indie-electro. Lion, Meet Lizard is een gaaf postrock gitaargeluid met dromerige synths en trage electronische beats. Begin juni bracht hij zijn nieuwste ep ‘Everything I Do Is For A Reason’ uit. En wat die reden is kun je live horen tijdens deze Clubavond!

Zomer in december? Wel met deze groep van 12(!) muzikanten van verschillende generaties en uit diverse windstreken, die de geest van Fela Kuti – één van Afrika's grootste muzieklegendes – tot leven brengt. Liquid Sun Orchestra is een pot funky muziek van Nigeriaanse afrobeat met een vleug reggae, een snuif jazz, een toets dub, een stevige funksaus, een flard soul en nog allerlei exotische kruiden die tot het geheim van de kok behoren. “Zelfs zonnestralen lijken aangetrokken door de muziek,” zo luidde onze recensie tijdens Werfpop 2017. Kom deze avond verder dansen!

Pianist en zanger Jan Stroomer brengt met zijn band The Stream grensoverschrijdende poprock muziek. Met invloeden van jazz en klassiek, en onder begeleiding van theater, dans en video komen orkestrale composities tot leven. De release van ‘Sweet Sally, Sad Departure’ trakteerde Leiden op een diverse en zeer boeiende avond. Op weg naar een groter en internationaal publiek spelen ze eerst nog in intieme setting op onze Clubavond, dus komt dat zien!