Bezoek VVV Leiden
Stationsweg 26, 2312 AV Leiden

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 07.00 – 19.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
Zondag: 11.00 – 15.00 uur

Treed letterlijk in de voetsporen van Rembrandt

Met Rembrandt ON Socks treed je letterlijk in de voetsporen van Rembrandt. Verdiep en verwonder je over deze meesterwerken op sokken en ontleen extra kracht en inspiratie aan de oude meester door kleuren en uitdrukkingen links en rechts af te wisselen.

ON socks is op zoek gegaan naar de ziel van Rembrandt en heeft de uitdrukkingen op de zelfportretten als basis genomen. Iedere uitdrukking is anders. Tegelijk is iedere uitdrukking Rembrandt. Zo is het ook met Rembrandt ON socks. Iedere sok is verschillend, toch vormt de set van vijf sokken een geheel.

rembrandt_box_530x.jpg

Rembrandt. De meester van het licht en het donker. De man met de trefzekere kwast. Een eigenwijze kwast. Een koopman, innovator, leermeester, rebel, genie. Hij was het allemaal. Het staat vast dat hij ook al in zijn eigen tijd een grootheid was. Een productief en rijk man die zijn eigen pad koos. Er is ongelooflijk veel over Rembrandt geschreven. Maar gek genoeg weten we niet zoveel over wat er in het hoofd van Rembrandt omging.

Wat we wel weten is dat Rembrandt tientallen veel zelfportretten heeft gemaakt. Sommigen zeggen dat hij ongelooflijk ijdel was. Anderen zeggen dat hij dat deed om te oefenen met het uitdrukken van complexe gezichtsuitdrukkingen en gelaatstrekken.

rembrandt_line_up_530x.jpg

Een ding is zeker: dankzij deze selfies uit de Gouden Eeuw weten we heel goed hoe Rembrandt eruit zag op ieder moment van de dag. Het ene moment kijkt hij dwaas, vervolgens vermetel. Dan is hij weer verrast of in shock. Stoer, dronken. Om zo te kunnen kijken én het vervolgens vast te kunnen leggen, moet je een veelzijdig genie zijn.

De Rembrandt ON Socks zijn verkrijgbaar bij VVV Leiden
voor € 24,95.