Van ontgroening naar vergroening
L.S.V. Minerva organiseert Week van de Duurzaamheid

Deze week staat voor studentenvereniging Minerva in het teken van duurzaamheid. De vereniging organiseert tal van groene activiteiten voor haar leden om hiermee de aandacht te vestigen op en bewustzijn te creëren rondom het thema duurzaamheid. Een programma boordevol leuke en duurzame activiteiten!

minerva.jpg

Van vegetarisch eten tot ‘Warme truiendag’
Vandaag kunnen leden vegetarisch eten op de Sociëteit. Het consumeren van vlees heeft een enorme impact op het milieu. Met een fiets van WOM Kerckebosch kunnen leden fietsen om zo genoeg energie op te wekken voor het maken van een tosti.

Woensdag 31 januari staat de vereniging stil bij het gebruik van licht en elektriciteit. Samen met het Studenten Muziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’ worden de lichten gedoofd, kaarslicht ontstoken en wordt er een piano geplaatst waar leden muziek kunnen maken. Er kan vegetarisch gegeten worden in de eetzaal op de Sociëteit.

Geniet van een ‘boswandeling’ op donderdag 1 februari, een drankje waarmee ook onder niet-leden van Minerva bewustzijn wordt gecreëerd rondom duurzaamheid.

Tegelijkertijd is het vandaag ook ‘Warme Truiendag’! Iedereen, studenten en Universiteit wordt opgeroepen hier aan mee te doen.

Duurzaam fietsen bij Hudson’s Bay
Zaterdag 3 februari wordt het trappen geblazen bij Hudson’s Bay. Van 12.00 tot 15.00 uur. Wethouder Paul Dirkse (Onderwijs, Sport en Duurzaamheid) trapt af om 12.00 uur met in zijn kielzog Wethouder Robert Strijk.  Stichting Green Keys Leiden, de studentenorganisatie van de Universiteit Leiden die zich richt op het creëren van een duurzame omgeving op de campussen komt ook fietsen.  Iedereen mag  op een fiets springen, winkelend publiek, ondernemers. Handig ook, want de telefoon wordt er meteen mee opgeladen!