Zomervakantie in Leiden
Tijdens de zomervakantie ben je een lange tijd vrij van school. Maar je hoeft je niet te vervelen in Leiden, want er zijn een heleboel activiteiten die jij kan doen!

 

volkenkunde_zomervakantie.jpgMuseum Volkenkunde

De hele zomer kun je zeven dagen per week terecht in en om het museum. Er is van alles te doen: met een rugzak vol opdrachten ga je op pad voor de ‘Reis door de wereld in 80 minuten’ en kom je alles te weten over verschillende culturen, landen en de mensen die er wonen. Buiten op het museumterrein kun je XXL schaken of mikado spelen of een werelds bouwwerk maken aan de zandtafel.

Op zaterdag en zondag kun je voor €5,- deelnemen aan de begeleide editie van de reis door de wereld: het is alsof je echt op vakantie bent met een rugzak om, je eigen wereldpaspoort op zak en een reisbegeleider die je allerlei interessants vertelt. Al je zintuigen worden aangesproken op deze reis. Onderweg maakt de reisbegeleider foto’s met een polaroid camera, waarvan je er na afloop eentje mee krijgt. De reis eindigt in het Wereld Lab met een werelds opkikkertje en de workshop Japanse karpers of lucky stars maken.

naturalis_zomervakantie.jpg

Op Expeditie met Naturalis

Reis met ons af naar een aantal prachtige plekken en waan je in een aantal van onze bijzondere onderzoeksgebieden. Beklim Mount Kinabalu in Borneo, neem een duik in de oceaan, ontdek het Caraïbisch gebied en verken het regenwoud van het Amazonegebied. Ook ga je op (sloot)safari in Nederland, want ook in je eigen achtertuin valt nog genoeg te ontdekken! Na je spannende expeditie kun je nog lekker nagenieten in het restaurant of op ons terras, onder het genot van een hapje en een drankje.

rmo_zomervakantie.jpgStudio RMO

Studio RMO is een tentoonstelling én een tekenatelier. Je kunt er de kunst van de oude Grieken bewonderen en als tekenaar aan de slag gaan. In Studio RMO sta je oog in oog met gipsen replica's van beroemde Griekse beelden uit de oudheid. Griekse kunstenaars waren namelijk waanzinnig goed in het maken van beelden. Maar dat kan jij ook: haal het Studio RMO-tekenboekje bij de kassa, bestudeer de beelden, doe de tekenopdrachten en word zélf de kunstenaar!

Kijk op de website voor meer activiteiten.

Picknick Festival

picknick_zomervakantie.pngTijdens het Picknick festival is er van alles te doen, te zien en te horen. Elke zondag in juli staat het van der Werfpark in het teken van muziek, theateracts, kinderactiviteiten, colleges, markt en een tal andere leuke extra’s. Voor iedereen is er wat te doen. Terwijl je papa en mama genieten van een gezellige picknick kan jij mee doen met de verschillende leuke activiteiten. Wedden dat jij aan het einde van de maand juli, er een heleboel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes bij hebt gemaakt! 

hortus_zomervakantie.pngWorkshop voor kinderen bij de Hortus botanicus
Kunstenares Margriet Blom van Rembrandts Dochters geeft elke woensdagmiddag in augustus een workshop. Je kunt een keer of vaker meedoen. Het is binnen, dus je zit lekker droog als het regent. Schrijf je snel in want er kunnen maar tien kinderen per keer meedoen. 

Ben je benieuwd naar activiteiten in de regio? Neem dan een kijkje in de Kidsproof nieuwsbrief!