Een dag vol verhalen over reizen en thuiskomen

young_rembrandt_festival_poster.jpg

Leiden staat zondag 15 juli 2018 in het teken van reizen en thuiskomen. Wat betekent thuiskomen en hoe voelt het om terug te keren na een lange reis? Een beleving die ook terugkomt in de spectaculaire openluchtvoorstelling Odyssee op Cultuurplein Lammermarkt. Met het vallen van de avond speelt theatergezelschap Gajes hier de voorstelling over de Griekse held Odysseus.  

 

‘s Middags vindt er vanaf 13.00 uur een afwisselend programma plaats voor jong en oud. In Molen De Valk en bij het Cultuurplein Lammermarkt, kunnen kinderen (6+) luisteren naar verschillende verhalen van Het Verteltheater over Griekse helden. Kinderen (8+) die liever zelf op avontuur gaan, kunnen in het aangrenzende Singelpark meer leren tijdens een speurtocht over Griekse mythes. Wie alle vragen en opdrachten ontrafeld heeft, wordt uiteindelijk de held van de dag! 

 

Het Singelpark biedt ’s middags een interessant programma over wetenschap, geuren en het verleden van het Lammermarktplein. 

In aanloop naar de openlucht theatervoorstelling van Gajes kunnen bezoekers aan de voet Molen de Valk vanaf het eind van de middag genieten van verschillende muziekoptredens. Eén van de SingerSongwriters is Adelle Nqeto. Deze in Pretoria, Zuid-Afrika geboren en getogen artiest, is deze zomer in Europa om haar EP ‘Lights in the summer’ te promoten. 

Kom vast in de stemming en bekijk de video van Adelle Nqeto.


 

RMO-conservator Ruurd Halbertsma geeft, voorafgaand aan de voorstelling van Gajes, een flitscollege over het klassieke verhaal van Odysseus. Het flitscollege start om 21.15 uur. 

Inhoudelijke info voorstelling GAJES:gajes.jpg
Na de strijd om Troje vertrekken Odysseus en zijn manschappen zegevierend op weg naar huis. Maar gemakkelijk verloopt zijn reis niet, het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft. De eilanden die hij aandoet herbergen monsterlijk gevaar, onweerstaanbare verleidingen en betoveringen die zijn doel doen vervagen. Tijdens zijn reis sneuvelen zijn bemanningsleden en loopt zijn schip steeds meer schade op. Met de hulp van zijn goddelijke gids Athena overleeft hij de verwoestende krachten van de god van de zee Poseidon.

Als het Odysseus, na een bezoek aan de onderwereld, lukt om al zijn strijd en listigheid te laten vallen kan hij eindelijk thuiskomen. Berooid en met niets meer dan vodden om zijn lijf staat hij oog in oog met zijn vrouw Penelope.

Datum: 15 juli 2018
Locatie: Cultuurplein Lammermarkt
prijs: GRATIS