Zesde editie Lichtjesparade: vrijdag 15 december 2017

lichtjesparade.jpg

De Lichtjesparade is inmiddels niet meer weg te denken uit Leiden. Elk jaar wordt de sfeerverlichting in de binnenstad ontstoken door de 700 deelnemende leerlingen van groep 6/7 van basisscholen uit Leiden en de regio.

Activiteiten en programma
Voorafgaand aan de avond van de lichtjesparade, volgende leerlingen uit de groepen 5 ,6, 7 en 8 van de basisscholen in Leiden, een programma met workshops. Dit zijn educatieve workshops over een actueel thema én zangworkshops. Dit thema keert als rode draad terug op de avond van de Lichtjesparade, waarbij de deelnemers langs de route worden verrast door culturele acts en de leerlingen van de scholen afsluitend het ingestudeerde nummer met elkaar zingen. Dit jaar is dit ‘Nederland Waterland’ waarbij de Lichtjesparade de aftrap geeft naar dit landelijke themajaar dat in 2018 plaats zal vinden. Het water in Leiden heeft altijd een belangrijke functie gehad en om het themajaar in de leiden, komt dit terug in de Lichtjesparade. 

Water in al zijn vormen (ijs, sneeuw, mist, regen) zal dan ook een belangrijke rol gaan spelen in de programmering van de route van de Lichtjesparade en de acts die hierlangs plaats zullen vinden. Ook de educatieve workshops voor de leerlingen van de basisscholen, gaan over het water. Deze workshops worden dit jaar verzorgd door het Boerhaave Museum dat dit jaar haar deuren weer zal openen na een verbouwing van anderhalf  jaar.

Dit jaar zal de Lichtjesparade eindigen op het Hooglandse Kerkplein en wordt de looproute ook weer opengesteld voor spontane deelnemers: oud en jong, iedereen is welkom om mee te lopen.