Deze informatie heeft betrekking op 2017

Zaterdag 23 en zondag 24 december 2017
Locatie: binnenstad

 

korenweekendOm de binnenstad van Leiden helemaal in kerstsfeer te krijgen, organiseert Centrummanagement Leiden dit jaar niet één korenweekend, maar twee!

Op 23 & 24 december zullen door de hele binnenstad diverse koren en ‘kerst’fanfares ervoor zorgen dat je helemaal in kerststemming komt. De ideale gelegenheid dus om de laatste kerstinkopen te doen.

ZATERDAG 23 DECEMBER

13.00-13.30 uur Leiderdorps Kamerkoor Hooglandse Kerstplein
13.00-13.30 uur Musicalgezelschap Otis Kerstmarkt 
13.30- 14.00 uur Mrs Darcy Hudson's Bay
13.30-14.00 uur Act of Mutiny  Hooglandse Kerstplein
13.30-14.00 uur Close to Harmony BplusC locatie Nieuwstraat
14.00-14.30 uur Leiderdorps Kamerkoor Hudson's Bay
14.00-14.30 uur Musicalgezelschap Otis Hooglandse Kerstplein
14.00-14.30 uur Collegium Musicum Kerstmarkt 
14.00-14.30 uur Sedenka  BplusC locatie Nieuwstraat
14.30- 15.00 uur Close to Harmony Hudson's Bay
14.30-15.00 uur Act of Mutiny  Kerstmarkt 
14.30-15.00 uur Mrs Darcy BplusC locatie Nieuwstraat
15.00-15.30 uur Leids Kamerkoor Hudson's Bay
15.00-15.30 uur Collegium Musicum BplusC locatie Nieuwstraat
15.30-16.00 uur Sedenka Hudson's Bay
16.00-16.30 uur Leids Kamerkoor Hooglandse Kerstplein
   
ZONDAG 24 DECEMBER  
   
13.30-14.00 uur Musicalkoor Summertime Koornbeursbrug
13.30-14.00 uur Viswijvenkoor Hudson's Bay
14.00-14.30 uur Musica Fresca Hudson's Bay
14.00-14.30 uur Musicalkoor Summertime Hooglandse Kerstplein
14.30-15.00 uur Musicalkoor Summertime Koornbeursbrug
14.30-15.00 uur Viswijvenkoor Hudson's Bay
15.00-15.30 uur Musica Fresca Hooglandse Kerstplein

Act of Mutiny

Act of Mutiny is een groep mannen die sfeervolle maritieme folkmuziek maakt, veelal Engels-, maar ook Frans- en Spaanstalig. Als de gelegenheid daarom vraagt kan er ook Nederlandstalig “zeemansgeschal” klinken! Zij hebben een veelzijdig repertoire dat bestaat uit traditionele en modernere werkliedjes van zeelui, vissers, houthakkers en gevangenen. Steeds op zoek naar nieuw en origineel materiaal en hun inspiratie komt vanuit alle windstreken. Uit de performance spreekt groot enthousiasme, en vol overgave worden  ballades over de zee, kaapvaart, muiterij, piraterij en natuurlijk vrouwelijk schoon en verloren liefdes vertolkt. Rauw en meeslepend, dan weer melancholiek. Ze zingen meerstemmig a cappella maar daarnaast worden ook liederen ten gehore gebracht onder begeleiding van een verscheidenheid aan instrumenten: gitaar/banjo, fluit, cello en percussie.

De Dixie Dames

De Dixie Dames wordt gevormd door de zangeressen Marijke, Hanny, Ellen, Jantien en Corry. Allen woonachtig in de omgeving van Leiden. Zangstudio the Voice begeleidt de Dixie Dames o.l.v. Marian Pijacker. Zij brengen een amusant en gevarieerd programma. Met humor en vol energie nemen De Dixie Dames jou mee op een  vocale reis. De Dixie Dames brengen originele bewerkingen uit de jaren vijftig en zestig van o.a. Perry Como, Bobbie Helms, The Drifters, Darlene Love, Maria Carey etc.

Dawwagiem

Open Leiden 2016 was een groot succes voor het gospelkoor Dawwagiem uit Leiden. Zij kijken ernaar uit om hun kerstrepertoire op 17 december aanstaande te laten horen aan iedereen in de stad. Zij zullen traditionele kerstliederen als God rest ye merry gentlemen en One small Child zingen, maar ook een swingende gospelsong als Jesus what a wonderful Child. De band is er ook al klaar voor. Dawwagiem bestaat uit zangers, zangeressen en muzikanten in de leeftijd van 20 t/m 45 jaar, die met een groot enthousiasme en veel plezier samen o.l.v. Peter Groot werken aan mooie muziek met een boodschap. Wees welkom!

Eurokoor 

"Jingle bells, Jingle bells,...... klinkt over de Stille Rijn komende zondag 17 december tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Het winkelende publiek blijft staan,  luistert, swingt en zingt mee met alle bekende kerstliedjes. Voor hen staat het Eurokoor, 80 man en vrouw sterk en al jarenlang een begrip tijdens het Leiden Open Kerst weekend. De swingende muziek is afkomstig van de Europacemakers, de huisband van het Eurokoor. Dirigente Juliette Janssens zal voor het eerst met de kerst het koor dirigeren. Kom kijken en zing mee met It's beginning to look a lot like Christmas en nog vele andere kerstliedjes.

Leids Koor

Het Leids Kamerkoor bestaat uit ca 25 gedreven amateurzangers onder leiding van een professionele dirigent. Zij voeren elk jaar meerdere concerten uit op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Het koor kent een divers repertoire van middeleeuws tot hedendaags. Zij zingen vaak a capella, maar het zingen met instrumentele begeleiding en het grotere werk met orkest schuwen hen niet. De programma’s zijn meestal thematisch van aard. 2018 is voor ons een lustrumjaar. Het Leids Koor geeft dan meerdere concerten, zoals een kinderconcert in de winter, een zomerconcert in juni met als thema het einde van de 1e WO en een groots lustrumconcert in november. Dan staat de Petite messe sollennelle van Rossini op het programma. Zij hebben in Jeroen Spitteler een zeer deskundig en bevlogen dirigent. De sfeer onderling is goed en na de repetities is er ook plaats voor ontspanning. Als je zin hebt kun je meedoen met de wekelijkse borrel in het café beneden. Op dit moment heeft het Leidse Koor nog vacatures voor 2 bassen en 2 tenoren.

Mrs. Darcy

Mrs. Darcy werd in de zomer van 1995 opgericht door leden van het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum, aanvankelijk als kwartet. Sinds de zomer van 1999 bestaat het ensemble uit acht vrouwenstemmen. De naam van het ensemble is ontleend aan het boek ‘Pride and Prejudice’ van de Britse schrijfster Jane Austen.
Het repertoire van Mrs. Darcy is zeer divers en beslaat vooral klassieke werken, maar ook arrangementen van lichte muziek. Het ensemble zingt voornamelijk a capella repertoire, maar werkt van tijd tot tijd ook samen met instrumentalisten. Daarnaast zijn voor Mrs. Darcy werken geschreven door componisten als Daan Verlaan, Hayo Boerema en Elger Niels. Mrs. Darcy nam eerder aan diverse internationale koorfestivals deel: Tromsø (Noorwegen), Tolosa (Spanje) en Gorizia (Italië). In 2008 veroverde het ensemble bij het Korenfestival in het Zwitserse Montreux de eerste prijs. Op eigen bodem trad Mrs. Darcy verschillende keren op bij het Leids Amateurkunstfestival (2011, 2013 en 2015), waar het ensemble masterclasses volgde bij Veljo Tormis en Pekka Kostiainen. In 2016 stonden zij in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in de Nieuwe Kerk te Den Haag en werden zij vooraf gecoached door Karin van der Poel. Het ensemble koestert haar jarenlange, onderlinge vriendschap en het plezier om samen te zingen. Mrs Darcy is te volgen op Facebook onder de naam Darcy Acht.

Popcore All Sounds

Dit Voorschotense koor, opgericht in 1998, kan zich inmiddels verheugen op flinke bekendheid en is dan ook vaak te zien en te horen op diverse festivals en evenementen in de hele regio en daarbuiten. Het koor bestaat uit ruim zo’n 85 enthousiaste zangers en zangeressen, verdeeld over 7 zanggroepen van sopranen tot bassen, waardoor elk nummer een bijzondere luisterervaring zal worden.
Op het kerstrepertoire staan vele bekende populaire songs die u ongetwijfeld herkent en wie weet, wel mee kunt zingen. Daarnaast heeft de “huiscomponist” een aantal prachtige nummers geschreven waar u vast van zult genieten. De muzikale leiding van het koor ligt in handen van Han Lovink … een muzikale duizendpoot die componeert, arrangeert en dirigeert.

Musicalkoor Summertime

Musicalkoor Summertime is een 'spetterend' musical- en popkoor van circa 45 enthousiaste mannen en vrouwen in leeftijd variërend van 20 tot 65. Plezier in het zingen staat voorop, maar ook kwaliteit bij de uitvoering. Juist die combinatie bezorgt menigeen regelmatig 'kippenvel'. Summertime is jong van hart, vrolijk, bruisend en gezellig. Koorleden zijn altijd bereid iets nieuws te proberen, als dit het plezier en de kwaliteit maar ten goede komt.
De muzikale leiding is in handen van Astrid van Meeuwen. Astrid is leverancier van enthousiasme, passie en energie. Haar ruime praktijkervaring voegt daar een extra dimensie aan toe. Musicalzang vraagt om een goede balans tussen zang, beleving en performance. Deze combinatie is uitdagend en inspirerend. Het met elkaar zoeken naar een passende balans is wat Astrid elke maandag met plezier vanuit Hurwenen naar Alphen aan den Rijn doet rijden.
Daarnaast maakt Summertime graag gebruik van de coaching- en stagingkwaliteiten van Suzanne. Suzanne studeerde in 2001 af aan de Frank Sanders Academie voor Musical Theater en volgde de opleiding Complete Vocal Technique (CVT). Zij zong mee in diverse spraakmakende musicals waaronder The Wicked en Sister Act. Suzanne werkt bovendien aan het verbeteren van de zangkwaliteit van Summertime. Hiervoor maakt zij gebruik van haar ruime ervaring met CVT. De laatste 2 jaar heeft Suzanne een uitstap gemaakt naar het buitenland. Zij heeft als leadzangeres gewerkt op cruiseschepen van Aïda en heeft tijdens die reizen velen laten genieten van haar prachtige stem.

Viswijven koor

Over zeemansvrouwen en de woelige baren; over avontuur, weemoed, een lach en een traan. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van het Viswijvenrepertoire. Vol overgave vertolken we eeuwenoude shanty’s en liederen over zeemansvrouwen. Droevig en vrolijk, maar in elk geval uit het leven gegrepen.

De Koorneuten 

Het Zanghuis206 Koor ‘De Koorneuten’ opgezet in september 2015 onder leiding van Aukje van der Neut. Is een jong eigentijds koor met 20 enthousiaste leden zowel mannen als vrouwen. Zij zullen zondag 17 december voor jullie zingen: Away in a manger, O Sifuni Mungu, The First Noël, That lonesome Road, Find the cost of Freedom, Go to Sleep, Ride on King Jesus, Mushroom Cloud, Joshua, Mary was the First One. Tot Dan!

Onze partners wensen je sfeervolle Winter Wonder Weken toe.

cml.png  logo2015_payoffnl_zw_geen_wit_omheen.png alv logo leidensintlogofinaldoorwerkt300 1 bouwbedrijf.png 
boerhaave logo ondernemers_schipholweg.png spl.png cityhall.png  gemiva.jpg
hooglandse_kerk.jpg fields_of_wonder.jpg  credifixx.jpg  huurmaat_logo_eps.jpg  joor it nieuw
hotels_van_leiden.png  kidsproof_leiden.jpg  ilias.jpg  inqar_kleiner.jpg  kreativ_events_logo_400x400.png
de_leidse_rederij.png  leiden_is_open_1.jpg  motorhuis_citroen.jpg  naturalis_logo_staand_rood_01.jpg waag.png
 bplusc.jpg  goed_logo.jpg maessen_tenten.png mk_illumination.png pieterskerk_logo.jpg
popma.png riool_nl.jpg roc_leiden.png rondvaart_leiden.png smallsteps.png
teeuwen_verzekeringen.png  sleutelstad_fm_cover.png hameren.png  tent_1.png
 holland_steiger.jpg  logo_otis.jpg  rabobank_logo.png  ths_logo.png  van_diemen_logo.jpg
 favicon.jpg  nieuw_logo.jpg  unityfm.jpg  top_diensten_security.png

  ping.jpg

logo10_srcset_large.png          logo_yogasmiley_kinderyoga_png.png  dancefit_logo_rgb_aubergine.png  olivier_leiden_logo.png  hoppezak_1.png
einstein_restaurant_logo_2015_72dpi.png  203rt1bmr.png