Vrijdag 16 december 2016 t/m woensdag 28 december 2016
Locatie: Beestenmarkt
Gratis entree


Joris’ Kerstboom is de nieuwste aanwinst voor de Leidse Winter Wonder Weken. Van 16 december t/m 28 december staat de Beestenmarkt in het teken van een reusachtige kerstboom. Deze zal op 16 december op magische wijze ontstoken worden, in samenwerking met de Lichtjesparade. 

In deze periode kan men Joris’ Kerstboom komen bewonderen én tevens een foto ophangen van een dierbaar persoon. Joris’ Kerstboom draait namelijk om het in het licht zetten van een dierbaar persoon tijdens de feestdagen. Op de Beestenmarkt zal tussen 16 december en 28 december een ontmoetingsplaats beschikbaar zijn, waar men iets kan maken om in de boom te hangen. Deze speciale boodschap kun je voordat Joris’ Kerstboom weer weggaat – uiterlijk donderdag 29 december 17.00 uur – uit de boom komen halen en bewaren.

Gezellig kerstplein

Met Joris’ Kerstboom hebben we er gedurende de Winter Wonder Weken periode een gezellig kerstplein bij, met kerstchalets en kindervermaak. Een bezoek aan Joris’ Kerstboom kan dan ook goed worden gecombineerd met een bezoek aan de ijsbaan en de kersmarkt.

Tv-opnames Joris’ Kerstboom

Op 16 december zullen de opnames plaatsvinden voor het tv-programma Joris’ Kerstboom, dat gepresenteerd wordt door niemand minder dan Joris’ Linssen. In dit programma staat de ‘gewone mens’ centraal die een persoonlijke boodschap kan ophangen in een prachtige kerstboom. Deze boodschappen gaan vaak over hoop, het bedanken van dierbaren of juist het gemis hiervan. De tv-presentator zal vanaf de middag aanwezig zijn om mensen aan te spreken en te vragen naar de reden van hun komst. Het programma wordt op 26 december rond 21:10uur uitgezonden op NPO 2.

joris_kerstboom.jpg