waterstad 2018 logo

Ontdek Leiden vanaf het water

Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten stromen. De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Om over al die grachten en singels te komen heb je bruggen nodig. De Leidse binnenstad telt er maar liefst 88! Leiden laat zich vanaf het water goed bekijken. De Leidse rederijen hebben een breed aanbod in rondvaarten en arrangementen, maar je kunt ook zelf een bootje huren. Vanaf het water ziet de historische stad er heel anders uit.

De Leidse grachten voeren langs de musea, de Leidse hofjes en vele historische gebouwen met prachtige gevels. Daarnaast vind je op de vele plekken nabij de grachten eet- en drinkgelegenheden. Vaak met het terras direct aan het water. Leiden is ook een prima vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving. De Kaag en het Braassemermeer liggen om de hoek en ook vaar je zo naar plaatsen als Katwijk, Delft en zelfs Rotterdam.

Ontdek Leiden Waterstad 2018

Programma

Met haar vele grachten en singels is Leiden echt een waterstad. Een tochtje met een sloep of een rondvaart door het historische centrum is er echt een feestje. En dit jaar staat Leiden ook nog eens bol van de activiteiten op en rond het water.

 

Geen events gevonden. Probeer je zoekactie aan te passen of bekijk de volledige uitagenda.