Deze films zijn opgenomen in Leiden

Bekijk hier ook the thuistips van Bioscopen Leiden

Baantjer: Het begin (2019)

Te zien op Videoland

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Een deel van de film is opgenomen op de Oude Rijn. Ook zijn er opnames gemaakt in de Koppenhinksteeg tussen de Hooglandse Kerkgracht en de Kaasmarkt. Ook het oude politiebureau op Zonneveldstraat 10 meerdere malen in beeld!

 

Kruimeltje (1999)

Te zien op Pathé Thuis of YouTube

Wie kent 'm niet! Een deel van deze film is opgenomen op de Herengracht.

Rotterdam, een winter in de jaren '20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.

 

Gek van Geluk! (2017)

Te zien op Videoland

Single moeder Lena schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo en het plan lijkt te slagen. Tot Lena's buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt.

Voor deze film zijn er opanames geweest in de Leidse Schouwburg en boerderij Elza Hoeve.

 

Het Geheim (2010)

Te zien op Pathé Thuis

Het achtjarige jongetje Ben Stikker (Thor Braun) leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Wanneer zijn vriendinnetje Sylvie verdwijnt, sleurt hij zichzelf en zijn familie mee in een groot avontuur. Ben moet onderscheid zien te maken tussen illusie en realiteit.

Ook deze film is opgenomen in de Leidse Schouwburg!

 

 

Thuis in Leiden