trex_final_klein.jpg

T. rex in Town 

In de zomer van 2012 sprak directeur Edwin van Huis deze woorden voor het eerst uit. Maar waar haal je een Tyrannosaurus rex vandaan? En waar haal je het geld vandaan? Toch is het gelukt. Onderzoekers van Naturalis gingen op zoek in de Verenigde Staten. Uiteindelijk groeven ze het skelet in september 2013 op in Montana. Inmiddels zijn de botten zorgvuldig uitgegraven en geprepareerd. De koningin der dinosauriërs, ruim 12 meter lang, 6000 kilo botten, spieren, klauwen en tanden, kun je tot en met 5 juni 2017 ontmoeten in Naturalis. 

Onderstaand en in de kolom links vind je alle activiteiten in Naturalis. 

Tickets hier te koop! 

 

Ontdek Leiden

Ook Leiden staat in het teken van T. rex. Combineer je bezoek aan Naturalis daarom met een bezoek aan de stad van ontdekkingen. Speciaal voor bezoekers van T. rex in Town zijn verschillende arrangementen samengesteld, van vervoer tot overnachting. Stap in de T. rex -trein, doe de T. rex-speurtocht en laat je verleiden door de Leidse binnenstad.

trex_in_town_naturalis_bewerkt.png

T. rex-trein

De T. rex-treintjes rijden vanaf Naturalis en brengen je langs verschillende bezienswaardigheden in de binnenstad. Je kunt bij elke halte op- en afstappen en op je eigen tempo de binnenstad ontdekken.

De treintjes rijden een vaste route met 10 vaste haltes, maar je kunt indien gewenst onderweg overal op- en afstappen. Een kaartje kost € 1,- per persoon en is de hele dag geldig. De treintjes rijden doordeweeks van 11.00 tot 18.00 uur en in weekenden en schoolvakanties van 11.00 tot 19.00 uur. 

Speciale arrangementen bij Leidse horeca

Geniet van heerlijke horeca arrangementen op vertoon van je T. rex-tentoonstelling toegangskaartje. Speciaal voor bezoekers van Naturalis zijn verschillende horecapartners geselecteerd met een kindvriendelijk karakter en op loopafstand van de treintjes route. Exclusief verkrijgbaar bij de aangesloten horecapartners zijn de familie doe-opdrachten, het T. rex-ganzenbordspel, de T. rex-kleurplaat en het heerlijke T. rex-bier. Op de plattegrond zijn alle aangesloten horecapartners opgenomen. 

Plattegrond

Speciaal voor T. rex in Town is er een T. rex-plattegrond van de binnenstad van Leiden gemaakt. Op de plattegrond vind je de haltes van de T. rex-treintjes, de horeca gelegenheden waar je kunt sparen voor T. rex-mini's en meer uitleg over het Trix-bordspel. Ook vind je er meer info over bezienswaardigheden en evenementen in Leiden. Download de plattegrond en ontdek Leiden!

0001_1.jpg

Leiden, Stad van Ontdekkingen

Er is veel te ontdekken, zien en beleven in Leiden. De stad heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad; niemand zal zich hier vervelen.

Lees meer over de geschiedenis van deze historische stad en wat je echt niet mag missen wanneer je Leiden bezoekt.

Ontdek Leiden

open_dag_sterrewacht_leiden_16032013_019.jpg

Leiden heeft 13 fantastische musea

Geen andere stad in Nederland heeft zoveel fantastische musea op loopafstand van elkaar. Ze bieden een verrassend aanbod van natuur, kunst en cultuur. Exposities, workshops en evenementen brengen deze bijzondere collecties tot leven. In de weekenden en vakanties worden kinderen getrakteerd op spannende en speelse activiteiten. Je bent van harte welkom!

De Leidse musea 

Parkeren in Leiden

Omdat de parkeermogelijkheden bij Naturalis beperkt zijn, kun je de auto het beste parkeren op een van de parkeerplaatsen in de binnenstad. Vanaf daar kun je eenvoudig de T. rex-trein naar het museum pakken. 

Activiteiten Naturalis
T. rex in Town is geopend tot en met 5 juni 2017

Dino’s komen tot leven

Reis ruim 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op avontuur! Door de levensechte dinorobots waan je je in het Krijt. Het ging er toen een stuk anders aan toe... Eén T. rex neemt een hapje van zijn lievelinghapje, Triceratops, een ander is in gevecht met Ankylosaurus! De robots in deze Dinosafari zijn afkomstig van het Natural History Museum.

Oog in oog met Trix

Het middelpunt van de tentoonstelling is onze T. rex. Het skelet is een van de drie meest complete ter wereld. Een T. rexschedel is erg zwaar en wordt dan ook vaak niet tentoongesteld op het skelet, maar bij Naturalis wel! Het skelet geeft een hoop prijs over het leven van Trix. Zo zijn er vergroeiingen te zien die duiden op ziektes en andere beschadigingen vertellen ons dat Trix heeft gevochten. Goed opletten dus!

Fiets jij sneller dan T. rex?

Na het indrukwekkende skelet van T. rex komen er vast allerlei vragen opborrelen. Wetenschappers geven antwoord op verschillende onderzoeksvragen, maar je kunt ook zelf aan de slag! Zo kom je erachter of je een goede dinosnack zou zijn door met je hele familie op de weegschaal te staan.  Of had T. rex misschien toch grotere trek? En wat als je achternagezeten zou worden door T. rex,  fiets jij dan hard genoeg om niet te worden verslonden?  

Graven in de dinotijd

Ben jij niet bang om je handen vies te maken? Mooi! Graaf dan zelf een fossiel op om vervolgens jouw vondst te vergelijken met schelpen, tanden, schedels en andere botten van vroeger en nu.* Of bouw een dinowereld met speelgoeddino’s, planten, echte stenen en fossielen en verken het leven van T. rex.

Kijk mee in het Dinolab

Het lievelingsmaaltje van T. rex was Triceratops. Het is dan ook niet gek dat er bij de opgraving van T. rex ook triceratopsen werden gevonden. In het Dinolab kijk je over de schouders van de preparateurs terwijl zij triceratopsfossielen schoonmaken. Vraag ze het hemd van het lijf!