Kom naar de Nacht van Ontdekkingen
op zaterdag 15 september vanaf 19.00 uur

hortus blauwe uur bewerkt largePieterskerkplein, Rapenburg en Hortus botanicus worden zaterdag 15 september omgetoverd tot festivalterrein voor de Nacht van Ontdekkingen. Geniet van een verrassend programma vol acts op het snijvlak van cultuur en kennis. Lezingen, muziekoptredens, theater en live-wetenschap vinden zowel binnen al buiten plaats: in de Hortus, het Academiegebouw, PJ Vethgebouw, Oranjerie, Oude Sterrewacht, RMO, Old School en Gravensteen. Het Rapenburg en het Pieterskerkplein zijn ook festivallocatie.  

nacht van ontdekkingenVoor de zesde editie van de Nacht is het thema TIJD gekozen. Tientallen Leidse wetenschappers geven een lezing over  dit thema, van tijdreizen tot tijdsbeleving, van kalenders tot klokken. Ontdek meer over de tijd met Vincent Icke, Ira van Dijk, Nadia Bouras of Menno Schilthuizen. Vergeet de tijd In de Hortus bij muziekoptredens en theatervoorstellingen. Er zijn films, excursies en een quiz over tijd en er is zelfs een tijdcapsule. En rond middernacht tovert illusionist Victor Mids de tijd weg.

Klik hier voor de volledige programmering

Ticketverkoop

dedrijvendediva licht ieper beWaar en wanneer vindt de Nacht plaats?
De Nacht van Ontdekkingen vindt plaats op zaterdag 15 september 2018 van 19.00 tot 01.00 uur in Leiden. Festivallocatie: verschillende binnen- en buitenlocaties rondom Pieterskerkplein, Hortus Botanicus en Rapenburg. In het blokkenschema staan de 15 verschillende locaties precies vermeld. 

Hoeveel kost een kaartje?
Kaartjes kosten online €17,50 per stuk, exclusief servicekosten. Studenten in bezit van een collegekaart of een &Cultuurkaart betalen online € 12,50 voor een kaartje. Neem dan wel je collegekaart of &Cultuurkaart mee naar de Nacht op 15 september. Zonder die kaart heb je geen toegang met studentenkorting. Koop je een kaartje op de Nacht zelf, dan betaal je €20,00, studenten betalen €15,00. 

Waarom zou ik online een kaartje kopen? 
Koop je online je kaartje, dan heb je sneller toegang tot het festivalterrein. Bij de ingang van diverse festivallocaties wissel je je e-ticket in voor een polsbandje. Alleen een polsbandje geeft je toegang tot de Nacht. 

Is mijn e-ticket mijn toegangsbewijs?
Je e-ticket is niet je toegangsbewijs. Bij de ingang van diverse festivallocaties wissel je je e-ticket in voor een polsbandje. Alleen een polsbandje geeft je toegang tot de Nacht. Dit bandje is dus je toegangsbewijs.

Kan ik alleen online een kaartje kopen?
Nee hoor, je kunt op 15 september bij een van de kassapunten vanaf 19.00 uur nog kaartjes kopen. Houd rekening met een wachttijd. Op de dag zelf kost een kaartje € 20,00, studenten betalen €15,00. 

Heb ik met mijn bandje onbeperkt toegang tot alle locaties?
Ja, maar bedenk dat veel locaties een maximale capaciteit hanteren. Wees dus op tijd als je een programmaonderdeel echt niet wilt missen want vol is vol!

Hoe betaal ik op het festival voor?
Koop je kaartjes op de dag zelf, dan kun je alleen met pin betalen. Ook dit jaar werken we weer met muntjes waarmee je drinken en eten kunt kopen. Op verschillende locaties kun je met je pinpas muntjes kopen. 1 muntje kost 2,60, goed voor 1 bier of 1 fris.

Is er eten en drinken te krijgen?
Jazeker, op verschillende punten binnen het festivalterrein zijn bars en staan foodtrucks. Hier betaal je met muntjes.

Is de Nacht ook toegankelijk voor kinderen?
De Nacht focust zich niet op hele jonge bezoekers, maar er zijn genoeg kindvriendelijke programmaonderdelen.

Ik kom niet uit Leiden, hoe kom ik op het festivalterrein?
Kom met het openbaar vervoer. Station Leiden Centraal is op 10 minuten lopen van het festivalterrein.

Ik kom uit Leiden, hoe kom ik het best naar het festival toe?
Lopend of fietsend. Liever met het openbaar vervoer? De dichtstbijzijnde bushaltes bevinden zich aan de Breestraat en het Kort Rapenburg.
Parkeren kan in de Parkeergarage Lammermarkt, op loopafstand van het terrein.

Ik kom fietsend, waar laat ik mijn fiets?
Je fiets mag niet mee het festivalterrein op, daar zijn we streng in. Gelukkig zijn er genoeg  fietsenstallingen voor festivalbezoekers.

paerkeertip_lammermarkt.jpg