Leiden in de meivakantie

Van zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei kunnen kinderen hun hart ophalen tijdens de bijzondere en leuke activiteiten in Leiden. Lees snel verder voor een overzicht!

Rijksmuseum van Oudheden

rmo_meivakantie.jpg

De meivakantie staat in het Rijksmuseum van Oudheden helemaal in het teken van de Romeinen: kom een Romeins mozaïek of geldbuideltje maken, of ontwerp een schitterend sieraad van papier. Klaar met knutselen? Ga dan met een speurtocht op zoek naar de Romeinen in de museumzalen. Oplettende speurneuzen maken kans op een Romeins prijzenpakket. 

Het speur- en doeboekje Romeinen laat kinderen op een speelse wijze kennismaken met de Romeinen. Je moet goed speuren door het museum en de eeuwenoude objecten bekijken om de opdrachten te maken. Een super leuke speurtocht voor kinderen vanaf 5 jaar. 

In de meivakantie is het museum extra geopend op maandag 24 april en 1 mei 2017. Op Koningsdag, 27 april 2017, is het museum gesloten.

 

Museum Volkenkunde

volkenkunde_meivakantie.jpg

Doe tijdens de meivakantie mee met de aller leukste activiteiten rondom de tentoonstelling Cool Japan. 

Er zijn dagelijks workshops te volgen in het museum. Zo kun je de Japanse krijgskunst Aikido leren kennen, dansen als een robot of je eigen mangastrip tekenen.

De spannendste Japanse verhalen worden verteld tijdens verhaal op zaal. En de kleintjes kunnen in het Wereld Lab verschillende kleurplaten van Japanse manga en animehelden inkleuren. 

Theater Ins Blauloslopend_wild_s.png

Op dit moment reist Loslopend wild langs de theaters met een nieuwe, bijzondere mix van drie korte stukken voor 8+. Energiek en vituoos danstheater vol humor. 

 

 

 

Bevrijdingsdag Herenstraat en Doezastraat

bevrijdingsdag.jpg

Ook dit jaar is er weer de 5 mei braderie met prachtige kramen op de Doezastraat. Daarnaast is er een streekmarkt met verschillende interessante producten uit de omgeving van Leiden. Voor de kleintjes zijn er springkussens en is er de kinder vrijmarkt. 

Nieuw is de Vintagemarkt op de Herenstraat. Op deze markt zijn er kramen te vinden van bekende Leidse winkels zoals Stitches en Mode jacht, maar ook kramen met verschillende vintage producten.